Kamini Ogrevanje in hlajenje

Kaminske peči na pelete

Kaminske peči na pelete vse bolj priljubljene, saj prinašajo številne prednosti

Pri ogrevanju kurilno olje vse bolj nadomeščata les in lesna biomasa, predvsem lesni peleti. S takšnim načinom ogrevanja namreč lahko prihranimo kar polovico stroškov ogrevanja. Poleg tega velja les za okolju prijazen, predvsem pa za obnovljiv energetski vir. Lesni peleti so v celotni sestavljeni iz naravnega lesa – gre za surov, nepredelan les, ki je pod visokim pritiskom stisnjen v lesene palčke. Peleti so odlično gorivo tudi zato, ker je njihova kurilna vrednost visoka. Ker so ponavadi veliki le do nekaj centimetrov in so tudi lahki, so peleti obenem zelo primerni za transport in skladiščenje.

Ogrevanje na pelete je za marsikoga popoln ogrevalni sistem, saj je avtomatiziran in predvidljiv. Kaminska peč deluje povsem samodejno, to pa uporabniku zagotavlja visoko stopnjo udobja. Kakovostne kaminske peči poskrbijo, da je poraba peletov izjemno majhna in da so izkoristki porabe veliki, emisije pri izgorevanju pa nizke. Kaminsko peč lahko priključimo tudi na centralni sistem ogrevanja in tako poleg prostorov ogrevamo tudi sanitarno vodo. S tem poskrbimo za večje udobje in za bolj ekonomično ogrevanje hiše. Če k temu dodamo še ugodno ceno peletov, potem ni nič presenetljivega, da je vse več povpraševanja po pečeh na pelete.

Kaminska peč – cena investicije se kmalu povrne

Ogrevanje na peleteNakup kaminske peči na pelete je lahko za marsikoga velik stroškovni zalogaj, saj je njena cena višja od cene kaminske peči na kurilno olje ali plin. Ker pa sistem pridobivanja toplote z izrabo lesne biomase prinaša veliko prednosti v primerjavi z omenjenima ogrevalnima sistemoma, se investicija kmalu povrne, zlasti če upoštevamo ugodno ceno peletov. Še več prihranka pa prinaša tudi Ekosklad, ki nudi do 25-odstotne subvencije na njihovo dobavo in montažo.

Kaminska peč na pelete je sestavljena iz zalogovnika, v katerega se lahko nasiplje nekje med 15 in 65 kilogramov lesenih peletov. To je seveda zelo priročno, saj na ta način peč sama skrbi za pravilno doziranje goriva in nam za to ni treba posebej skrbeti. Če temu dodamo še čudovit dizajn in toplino ognja v dnevnem prostoru, je izbira kaminske peči za ogrevanje več kot samo varčna odločitev. Obiščite trgovino Na pot in preverite naš cenik za kaminske peči na pelete. Da bi bil vaš prehod na ogrevanje s peleti čim bolj enostaven, boste pri nas lahko dobili tudi gorilec na pelete. Njegova montaža na obstoječo peč je enostavna, prav takšna pa je tudi uporaba.