Stoli

Kako vzdržujemo kuhinjski oz. jedilni stol hrast?

Vse o jedilnih stolih in kuhinjskih stolih. Zakaj mora biti jedilni in kuhinjski stol kvaliteten?

Oprema v naši novi hiši ali stanovanju igra izjemno veliko vlogo. Ne le, da si želimo lepega izgleda, želimo si tudi kvalitetne opreme, ki je ne bo potrebno zamenjati prehitro. Vsakodnevna uporaba jedilniškega prostora nas tako ”zaveže” k nakupu kvalitetne jedilne mize in jedilnih stolov. Kuhinjski stol je v uporabi vsak dan. Prav tako morajo jedilni stoli nositi veliko težo. Prav zaradi tega je nosilnost kuhinjskih stolov ključnega pomena. Le te, pa žal ne bomo dobili z nekvalitetnim materialom.

Masivni jedilni stoli iz lesa podjetja Artles slovijo po lepoti, kvaliteti in vzdržljivosti

Material za izdelavo lesenih jedilnih stolov je seveda ključnega pomena. Podjetje Artles prisega na hrast in bukev, saj sta to najbolj kvalitetni in vzdržljivi vrsti lesa. Jedilne stole, kot že prej omenjeno, lahko razdelimo v dve skupini. Prvi so kuhinjski stoli, ki imajo oblazinjeno sedišče. Ti kuhinjski stoli so Lady plus, Rania, Rania net in Hanna. Jedilni stol Lady plus ima veliko izbiro materiala iz katerega je oblečeno sedišče in predel za hrbtom. Tako lahko izbiramo med različnimi vrstami blaga ali celo usnjem.

Kuhinjski stol Rania in Rania net je po izgledu zelo modernega videza. Kuhinjska stola sta si med seboj zelo podobna, loči ju le nekaj podrobnosti. Pri jedilnem stolu Rania imamo na izbiro nekoliko več vrst blaga. Pa vendar nas lahko kvadratni vzorec na kuhinjskem stolu Rania net zelo očara. Jedilni stoli Hanna imajo za razliko od ostalih, oblazinjen del le na sedišču in ne za hrbtom. Tako nam ta jedilni stol daje nekoliko bolj domač občutek, vendar še zmeraj zelo estetski in eleganten videz. Prav tako lahko tudi pri tej vrsti jedilniškega stola izbiramo med več vrstami blaga.

Vsi jedilni stoli s podloženim sediščem so izdelani iz hrastovega lesa. Tako je jedilni stol hrast najbolj kvalitetna in ob enem elegantna rešitev za polepšanje naših prostorov. Druga skupina so kuhinjski stoli, ki so izdelani zgolj iz lesa. Teh ima podjetje v ponudbi nekoliko več. Modeli jedilnih stolov iz lesa so Aldo, Hanna, Marc, Ludvig in Tatra. Modeli se med seboj razlikujejo predvsem po izgledu in dizajnu. Tako imajo nekateri kuhinjski stoli več drobnejših elementov, medtem ko so drugi narejeni enostavneje.

Možnost izbire lesa za vaše jedilne stole

Vsi jedilniški stoli in mize imajo možnost izbire, iz katerega lesa bodo narejeni. Jedilni stol hrast nam lahko po želji naredijo tudi iz bukve. Kuhinjski stol, ki izstopa od ostalih je jedilniški stol Tatra. Dizajn je narejen zelo preprosto, vendar je njegov les lakiran na belo barvo. Po želji lahko sedišče jedilnega stola lakiramo belo ali ga pustimo v barvi lesa. Seveda je izbira stvar vsakega posameznika. Podjetje Artles nam z veliko individualno izbiro materiala in modelov ponuja zelo široko izbiro. Tako lahko na enem mestu najdemo nekaj za vsak okus in si izberemo jedilne stole po svojih željah. Njihovo ponudbo jedilniških stolov zasledimo na spletni strani podjetja in morda še med akcijskimi izdelki ulovimo kuhinjski stol po naših standardih.

izdelava masivnega pohištva

Vzdrževanje kuhinjskih stolov za dolgotrajno uporabo

Kuhinjski stoli pa niso le iz kvalitetnega materiala, temveč tudi primerno negovani. Vsi jedilniški stoli so oljeni z visokokakovostnim oljem za les. To olje jedilnim stolom podaljša življenjsko dobo in nudi odlično zaščito skozi vsa leta uporabe. Podjetje se s tem potrudi, da lesu iz katerega je izdelan jedilni stol, podaljšajo uporabnost in s tem kuhinjskemu stolu še dodatno zvišajo kakovost. Podjetje Artles se z obdelavo lesa ukvarja že od leta 1986. Tako so lahko svoje produkte, kot so jedilni stoli, mize in drugo masivno pohištvo, še dodatno dovršili. Vse nove modele kuhinjskih stolov testirajo na podlagi uporabnosti in funkcionalnosti. Prav tako so njihovi jedilniški stoli površinsko biološko neoporečno obdelani in tako tudi zaščiteni.

Leseni jedilni stoli so vsestransko uporabni

Leseni jedilni stoli se lahko uporabljajo za domačo uporabo kot tudi za javno. V domačem gospodinjstvu si s stoli priskrbimo vrsto let uporabe in življenjske dobe. Prav tako je kvaliteta pomembna tudi v gostinskih obratih in lokalih. Zaradi res velike uporabe in nenehnih premikov jedilnih stolov, sta trdota in trpežnost obvezni. Jedilni stol hrast je tako lahko idealna izbira za restavracije ali gostinske obrate, ki stremijo k šik izgledu, a vendar k uporabnosti na dolgi rok. Podjetje Artles zelo dobro povezuje kvaliteto in moderen izgled kuhinjskih stolov ter so zmeraj v koraku s trendi. Kuhinjski stoli iz lesa nam bodo moderen izgled jedilnice ali gostinskega obrata le še poudarili.