Dimniki

Izolacija za dimnik

Izolacija za dimnik – zakaj jo sploh potrebujemo in čemu služi?

Ogromno ljudi se sprašuje ali mora biti tudi dimnik dodatno toplotno izoliran. Priporočljivo je, da cev za dimnik na mestih, ki niso ogrevana (npr. podstrešje) dodatno izoliramo, saj tako obdržimo višjo temperaturo dimnih plinov in s tem pripomorem k boljšemu vleku dimnika. Zraven tega pa s pomočjo izolacije za dimnik preprečimo kondenzacijo toplotnih plinov v dimniku.

Toplotna izolacija za dimnik je za delovanje dimnika zelo pomembna

Ne glede na to iz kakšnega materiala je dimnik zgrajen, na kakšno kurjavo kurimo in kakšno peč uporabljamo – zmeraj moramo poskrbeti za kakovostno in redno čiščenje dimnika, zelo priporočljivo pa je tudi, da dimnik zaščitimo z dodatno toplotno izolacijo. Izolirani dimniki imajo namreč močnejši vlek, kot dimniki brez toplotne izolacije, izgorevanje plinov v dimniku pa je tako boljše.
V našem podjetju vam ponujamo izgradnjo novega ali sanacijo starega dimnika. Zraven tega lahko vaš dimnik zaščitimo z izolacijo za dimnik. Delo opravimo hitro in natančno. Izolacijo dimnih cevi navadno opravimo z izolacijsko opeko, ki jo položimo okrog dimnika, v predelu, ki ni ogrevan. Izolacija za dimnik pa lahko sestoji tudi iz drugih materialov.

Izolacija za dimnik OGM-BI d.o.o.

Pokličite nas in se pozanimajte o toplotni izolaciji dimnika

Pokličite nas po telefonu in se pozanimajte o toplotni izolaciji dimnika. Povpraševanje o gradnji dimnika, sanaciji ali izolaciji za dimnik, nam lahko pošljete tudi po e-pošti. Odgovorili vam bomo hitro in natančno.

Za več informacij o izolaciji dimnika pa nas lahko obiščete tudi v naši poslovalnici

Veseli pa bomo tudi obiska v naši poslovalnici, kjer se lahko o toplotni izolaciji dimnika pogovorite z našimi strokovnjaki, ki vam bodo z veseljem svetovali in vam tako pomagali do pravilne odločitve za vas. Ne pozabite nas povprašati tudi o cenah izolacije za dimnik! Navdušeni pa boste tudi nad kakovostjo izdelkov, ki vam jih ponujamo.
Zraven izolacije dimnika vam ponujamo tudi cevi za dimnik in drugo opremo
V podjetju OGM vam ponujamo veliko različne kvalitetne izolacije dimnika. Odločite pa se lahko tudi za nakup cevi za dimnik. Ponujamo vam cevi za dimnik v različnih dimenzijah in oblikah. Seveda lahko izbirate tudi med različnimi materiali cevi za dimnik. Odločite pa se lahko tudi za nakup vrat za dimnik in obrob za dimnik, ki bodo služile kot ščit pred zamakanjem strehe na točki, kjer dimnik prebija streho. Lahko pa naročite tudi pločevinast dimnik, ki je namenjen predvsem vgradnji v obstoječe stare dimnike.

Izolacija cevi za dimnik