Izolacija temeljne plošče
Ograje

Izolacija temeljne plošče

Izolacija temeljne ploščeIzolacija temeljne plošče ima mnoge prednosti. Naj omenimo, da gre za najboljšo toplotno zaščito stavbe v zemlji. Na podlagi temeljne plošče gradnja poteka mnogo hitreje kot sicer. Sama temeljna plošča predstavlja energijski ščit pod zgradbo, s pomočjo katerega se izognemo nastanku toplotnih mostov. Le – ti povzročajo nabiranje kondenza, kar pomeni, da se soočamo z neprestano prisotnostjo vlage, ki kmalu povzroči ogromno škodo. Z izolacijo temeljev se lahko tej škodi izognemo na preprost in zanesljiv način. S pravilno izvedeno izolacijo temeljne plošče se z lahkoto izognemo nastanku toplotnih mostov – pravzaprav jih kar v celoti odpravimo, s čemer zmanjšamo tudi tveganje za nastanek dodatnih stroškov, ki bi ga povzročila slabo narejena izolacija in konstantna prisotnost vlage. Z izolacijo temeljne plošče se ukvarjamo tudi v podjetju FIBRAN, zato se lahko kadarkoli obrnete na nas in nas povprašate o namenu in načinih izolacije. Pri izolaciji temeljne plošče ne smemo pozabiti tudi na temelje, saj se bomo le tako izognili nastanku nadležnih toplotnih mostov.

Izolacija temeljev

izolacija temeljevIzolacijo temeljev in njen pomen pogosto poudarjamo tudi v podjetju FIBRAN, saj se zavedamo, da je v kombinaciji z izolacijo temeljne plošče prav temeljna izolacija ključ do uspešne odprave toplotnih mostov. S pomočjo dobro in pravilno narejene izolacije bomo bistveno povečali tudi kvaliteto bivanja, zato je včasih bolje, da v izolacijo vložimo nekoliko več finančnih sredstev – v primeru slabe izolacije se lahko zgodi, da bomo v popravilo posledic slabe izolacije vložili še več finančnih sredstev. O postopku izvedbe izolacije temeljev in o hidroizolaciji temeljne plošče vam bodo z veseljem podali več informacij strokovnjaki iz podjetja FIBRAN.

Izolacija temeljne plošče – da ali ne?

Izolacija temeljne plošče je odvisna od mnogih dejavnikov. Uporabljamo jo predvsem pri gradnji nizkoenergijskih objektov. Toplotne izolacije temeljne plošče se poslužuje vse več strokovnjakov, ki se ukvarjajo z izolacijami, saj  gre za enega izmed najboljših načinov izolacije. Dobro opravljena izolacija hiše prinaša uporabniku številne prednosti in mu omogoča velik prihranek.