Izdelava zelenih streh z izolacijo
Zelene strehe

Izdelava zelene strehe cena

Izdelava zelene strehe na najvišjem strokovnem nivoju

Izdelava zelenih streh z izolacijoIzdelava zelene strehe je zelo pomembna, saj gre pri izvedbi zelene strehe za vgradnjo živih bitij, rastlin, ki imajo svoje zakonitosti in z njimi ni mogoče manipulirati na takšen način, kot je to mogoče z neživimi materiali, ki jih je v gradbeništvu več kot 99 odstotkov. Zato je treba pri izdelavi zelene strehe imeti določen občutek in znanje, ki se nekoliko razlikuje od klasičnega gradbenega. Kljub temu pa je izdelava zelene strehe del gradbenega procesa in je pri njej potrebno upoštevati nekatere standarde, smernice oziroma zakonitosti, ki jih je treba dosledno spoštovati, da bo vaša ekstenzivna ali intenzivna zelena streha postala uspešnica, ki bo razveseljevala vse, ki jo bodo videli ali pa se po njej celo sprehodili. V tem primeru bo cena vaše zelene strehe nizka, saj se boste ob izboru pravega in usposobljenega izvajalca izognili nepotrebnim stroškom sanacije in dodatnih del. Ozelenitev terase pa je lahko tudi dodatna izolacija ravne strehe.

 

Izdelava zelene strehe s pravim izvajalcem je prava pot

Tudi pri izdelavi zelene strehe je pomembno, kateremu izvajalcu zaupate to nalogo. Cena zelene strehe, ki jo boste plačali bo tako tista končna, pa še z vašim izdelkom boste zadovoljni. Če boste izbrali neprimernega izvajalca, ki ni zadostno usposobljen, pa bo cena zelene strehe zaradi kasnejše sanacije in odprave napak dosti višja.

 

Izolacija ravne strehe je lahko tudi zelena streha

Ko se odločate za izdelavo zelene strehe, je dobro, da veste, da s plačilom cene zelene strehe ne dobite le estetskega izdelka, na katerem si boste spočili oči in ki vas bo s svojo lepoto morda celo navdihoval, ampak boste lahko tudi prihranili, saj zelena streha deluje kot izolacija ravne strehe. Ozelenitev ima pomen izolacije ravne strehe predvsem poleti, saj objekt občutno ohlaja. Vsaka mrtva izolacija ravne strehe se namreč slej ko prej pregreje in tedaj izgubi svojo funkcijo. Zelena streha pa objekt vedno ohlaja, saj so rastline živa bitja, ki se aktivno branijo pred vročino in posledično preprečujejo vdor vročine tudi v objekt pod njimi. Pri ceni zelene strehe je tako dobro vedeti, da se vam bo povrnila v teku let s pomočjo manjše uporabe klimatske naprave. Intenzivna zelena streha pa ima izolacijske učinke za razliko od ekstenzivne seveda tudi pozimi, kar kajpak pomeni prihranek pri ogrevanju.