Izdelava šamotnega dimnika
Dimniki

Izdelava šamotnega dimnika

Izdelava šamotnega dimnika je delo, ki ga je najbolje prepustiti strokovnjakom

Izdelava šamotnega dimnikaIzdelava šamotnega dimnika zahteva premišljeno načrtovanje, saj je dimnik izredno občutljiv sistem. Preden se odločimo za dimnik, se moramo odločiti, katero gorivo bomo izbrali in kakšno kurilno napravo bomo vgradili. Vsaka kurilna naprava ima svoje zahteve, treba pa je tudi upoštevati višino in položaj dimnika. Izdelava šamotnega dimnika se mora osredotočiti tudi na to, da mora visoka dimniška konstrukcija več desetletij kljubovati ne samo visokim temperaturam, vlagi in agresivnim snovem, ampak tudi neugodnim klimatskim razmeram kot je veter, padavine in nizke temperature.
Izdelava šamotnega dimnika je torej proces natančnih izračunov, predvsem pa mora ustrezati vsem predpisom. Le tako bo vaš dimnik zdržal dolgo, predvsem pa deloval varno. V primeru, da izdelava šamotnega dimnika ni narejena v skladu s stroko, lahko to povzroči veliko škode. Celo ogrozi lahko človeško zdravje in življenja.

 

Šamotna plošča in malta – šamotni izdelki visoke kakovosti

Šamotna plošča in malta sta namenjeni različnim pečem in kuriščem ter njihovim sestavnim delom, saj je prednost šamotnih izdelkov ravno v tem, da so ognjevzdržni do te mere, da jih lahko brez skrbi uporabite pri izdelkih, ki morajo biti odporni proti izjemno visokim temperaturam. Šamotna plošča in malta, kot tudi šamotna opeka, prenesejo temparaturne obremenitve do 1600°C, zato so odlična rešitev za vaš dimnik ali kamin.
Medtem ko šamotna malta predstavlja ključen element pri zidanju oblog kaminov in spodnjih delov dimnikov s šamotno opeko, pa šamotna plošča služi kot podloga, na katero postavimo kaminski vložek. Z manjšimi šamotnimi ploščami pa lahko obložimo kurišče znotraj kaminskega vložka.
Tako kot vsi naši šamotni izdelki sta tudi šamotna plošča in malta izjemno kakovostni. Le kakovostna in pravilna izbira materialov namreč zagotavlja varno in nemoteno delovanje dimnika ali kamina.

 

Kakovostna, hitra in zanesljiva izdelava šamotnega dimnika OGM-BI

Gradite hišo? Vas čaka sancija dimnika? Pravilna izdelava dimnikov predstavlja temelj nemotenega in učinkovitega delovanja ogrevalnega sistema, zato ni odveč, če se pri tem posvetujemo s strokovnjakom. Ta bo poskrbel, da bo vse v skladu s predpisi in da bo vaš dimnik tako požarno varen kot sanitarno neoporečen.
Šamotni dimnik predstavlja odlično rešitev tako za novogradnje kot sanacijo. Šamotni dimniki OGM-BI so ognjevzdržni, odporni na kisline in plinotesni. Z nakupom dimnika Ekoker boste tako pridobili proizvod, ki bo zdržal tako dolgo, kot bo zdržala vaša hiša.
OGM-BI d.o.o. – strokovnjak za dimnike in dimniške sisteme. Izdelava šamotnega dimnika še nikoli ni bila tako enostavna.