Dimniki Šamot

Izdelava dimnika za kamin – montažni šamotni dimnik EKOKER

Izdelava dimnika za kamineVas zanima izdelava dimnika za kamin? V podjetju OMG-BI vam nudimo dva dimniška sistema: EKOKER in MULTIkeram. Montažni šamotni dimnik predstavlja odlično izbiro tako za novogradnje kot sanacije starih dimnikov. Gre za troslojni dimniški sistem, ki ga sestavljajo: v notranjosti šamotna tuljava okrogle oblike, zunanji plašč iz lahkega betona, vmes pa je toplotna izolacija. Šamotna tuljava je obstojna tako na visoko kot nizko temperaturo, kar onemogoča prehod kondenza skozi stene tuljave. Poleg tega šamotne cevi odlikuje stabilnost, plinska neprepustnost in odpornost proti kislini. Izdelava montažnega dimnika za kamin vam bo uresničila željo po lastnem kaminu, saj ga lahko postavite, kamor želite.

Ker je dimnik občutljiva zadeva, je najbolje, da njegovo izdelavo in montažo prepustite strokovnjakom, ki bodo poskrbeli, da bo gradnja dimnika strokovna, cena pa tudi bolj ugodna kot če bi se tega lotili sami. Izredno pomembno je, da izdelava dimnika za kamin vključuje vrhunske materiale in upošteva pravila stroke, saj bo le tako vaš dimnik deloval varno, predvsem pa dolgo.

Gradnja dimnika – cena odvisna od tega ali gre za novogradnjo ali sanacijo

Izdelava dimnika za kamin je proces, ki zahteva podroben pregled ogrevalnega sistema in strokoven pristop. Gradnja oz. zidanje dimnika mora namreč upoštevati naslednje: vrsto in tip kurilne naprave, vrsto goriva, nazivno moč kurilne naprave, režim ogrevanja, lokacijo kurilnice in višino zgradbe ter število kurilnih naprav. Potrebno je pretehtati vse opcije in ugotoviti, kakšne možnosti imamo.

Gradnja dimnika oz. njegova cena je odvisna od posamezne situacije: ali gre za novogradnjo ali obnovo dimnika, ali je zidanje dimnika predvideno v že obstoječem jašku oziroma dimniškem plašču ali pa bo zidanje dimnika potekalo samostojno zunaj hiše.

Sanacija starih dimnikov – rušenje starega in zidanje novega dimnika

V primeru manjših poškodb lahko star dimnik saniramo tako, da vanj vstavimo keramično cev za dimnik. Če je obstoječi dimnik premajhen, ga je potrebno povečati na primeren presek. Vrtanje dimnikov s sanacijo je najhitrejši, najcenejši in najzanesljivejši postopek obnove dimnika. Dolgotrajna in precej draga pa je sanacija dimnika v primeru hudih poškodb, saj ta vključuje rušenje in zidanje novega dimnika.

Če bi radi imeli slovenski dimnik, vas vabimo, da nas obiščete. Izdelava dimnika za kamin EKOKER je zasnovana na podlagi naših izkušenj in znanj, predvsem pa izdelava dimnika za kamin poteka v naši delavnici. Z nakupom dimnika slovenskega izvora boste pridobili proizvod, ki bo zdržal tako dolgo, kot bo zdržala vaša hiša. Mnoge pa je navdušila tudi ugodna cena gradnje dimnika.

Vabljeni.