Izdelava in adaptacija dimnika
Dimniki

Izdelava dimnika

Izdelava dimnika je zahtevno delo – prepustite ga strokovnjakom

Izdelava in adaptacija dimnikaIzdelava dimnika je zahtevno delo, ki ga je treba načrtovati, še preden začnete z gradnjo hiše. Od dobrega načrtovanja je odvisna učinkovitost celotnega ogrevalnega sistema. V primeru, da izdelava dimnika ni narejena v skladu s stroko, lahko to povzroči veliko škode. Celo ogrozi lahko človeško zdravje in življenja. Zato mora izdelava dimnika potekati v skladu z najvišjimi standardi in vključevati le vrhunske materiale. Le tako bo vaš dimnik zdržal dolgo, predvsem pa deloval varno.
Vas zanima, kako poteka izdelava dimnika v podjetju OGM-BI d.o.o.? Na voljo sta dva dimniška sistema, EKOKER kot MULTIkeram, ki sta oba tudi odlična rešitev za sanacijo in adaptacijo dimnika. Z nakupom slovenskega dimnika boste tako pridobili proizvod, ki bo zdržal tako dolgo, kot bo zdržala vaša hiša.

 

Adaptacija dimnika zagotovi dobro delovanje dimniškega sistema

Adaptacija dimnika je bistvenega pomena za varen in topel dom, saj se samo tako lahko zagotovi dobro delovanje dimnikov. Sanacija oz. obnova dimnika je potrebna takoj, ko ugotovite, da vaš dimnik ne deluje kot bi moral. Da bo adaptacija dimnika izvedena kar najbolj strokovno in kakovostno, vam svetujemo, da se obrnete na strokovnjaka na tem področju.
Med storitvami, ki jih ponuja podjetje OGM-BI sta tako izdelava kot adaptacija dimnika. V primeru, da poškodbe dimnika niso preveč obsežne, adaptacija dimnika vključuje vgradnjo keramične dimne cevi v dimnik. Če so poškodbe dimnika preveč obsežne, pa žal hitra in poceni sanacija dimnika ne pride v poštev, saj je potrebno star dimnik zrušiti in zgraditi novega. Izdelava dimnika zahteva nekoliko več časa v primerjavi s sanacijo, vključeju pa tudi opravila, kot je izdelava obrobe dimnika.

 

Kakovostni šamotna opeka in malta za strokovno izdelavo kamina ali dimnika

Šamotni izdelki, kot sta šamotna opeka in malta, so namenjeni različnim pečem in kuriščem ter njihovim sestavnim delom, saj je njihova prednost ravno v tem, da so ognjevzdržni. Tako šamotna opeka kot malta preneseta temperaturne obremenitve do 1600°C. Zato ju uporabljamo za obloge kotlov, kurišč, spodnjih delov dimničnih tuljav oz. dimnikov ter tam, ker so prisotne velike temperature. Šamotna malta je ključni element pri zidanju s šamotno opeko.
Šamotna opeka za kamin je namenjena pozidavi okoli kaminskega vložka, ki se ob kurjenju kamina ogreje. Toploto oddaja tudi še potem, ko ne kurimo več. Šamot nam torej pomaga čim bolj izkoristiti kaminski vložek oziroma poskrbeti, da bo ogrevanje z njim prijetno in energetsko učinkovito.