Ogrevanje in hlajenje

IR paneli – ogrevanje za sodoben dom, ki ima številne prednosti

IR paneli ponujajo številne prednosti pred klasičnimi načini ogrevanja, saj so izjemno varčni in imajo visok izkoristek energije. Kar 99 odstotkov električne energije lahko pretvorijo v toploto, zato njihova uporaba močno pripomore k nižanju mesečnih stroškov za ogrevanje. Življenjska doba za IR stensko gretje je do trideset let, zato so odlična naložba za prihodnost. Velika slabost centralnih ogrevalnih sistemov je, da mrzel zrak ostaja na dnu, zato nas pogosto zebe v noge. Pri IR gretju se to ne more zgoditi, saj se njihova toplota enakomerno širi po prostoru in nam v hipu postane prijetno toplo. Če se ogrevamo z napravo, ki piha topel zrak, se pri tem dvigujejo prah in bakterije, čemur se z uporabo IR panelov izognemo. IR stensko gretje ogreje tudi predmete in stene, ki bodo nato naprej sevali toploto v različnih smereh. Infrardeča toplota prodira več centimetrov globoko v stene in jih izsušuje, kar pomaga preprečevati škodljivo vlago.

IR ogrevanje

Grelni paneli so primerni za vsakogar, tudi za najemnike

Montaža grelnih panelov je enostavna, saj potrebujemo samo delujočo električno napeljavo in vtičnice, kamor jo vključimo. Z nameščanjem IR panelov ne posegamo v prostor; enostavno jih obesimo na strop ali privijemo steno, zato so primerni tudi za najemnike, ki jih po selitvi enostavno vzamejo s seboj. Za njihovo namestitev na steno je potrebno le vrtanje štirih manjših lukenj. Ob nakupu grelnih panelov v podjetju IR paneli dobimo v paketu tudi papirnato šablono, ki nam pomaga pri vrtanju lukenj, ter nosilec za obešanje panela na strop. IR gretje je idealna rešitev tudi za vse, ki živijo npr. v bloku in ne želijo biti odvisni od nekoga drugega pri izbiri ogrevalnega sistema.

IR gretje ima številne ugodne učinke na zdravje in počutje

Infrardeče sevanje se že dolgo časa uporablja v zdravstvu, saj pozitivno deluje na bolečine v mišicah in skeletu. IR gretje prodira globoko v tkiva in izboljšuje naš imunski sistem, pomaga pospeševati hujšanje in razstrupljanje ter posledično naše počutje. Poleg tega pomaga pri zniževanju holesterola in zdravljenju prehladov. To je obenem idealna rešitev tudi za alergike in občutljive ljudi, kot so otroci in starejši, saj ne izsušijo zraka, kar ugodno vpliva na dihalne poti. Uporaba infrardeče svetlobe je varna – celo v inkubatorjih v porodnišnicah so nameščeni IR-sistemi, z namenom vzdrževanja toplote novorojenčkov. Grelni paneli, ki so naprodaj v istoimenski spletni trgovini, so opremljeni s certifikati, ki dokazujejo njihovo požarno varnost. Ne žarijo in so izdelani iz kakovostnih materialov, zato je toplota, ki jo oddajajo, vedno prijetna. IR panelov se ne branijo niti domači ljubljenčki, saj jim prijetna toplota zelo prija in se radi zadržujejo v bližini grelnih panelov. IR stensko gretje ni samo funkcionalno, zdravo in varčno, temveč tudi estetsko – z lahkoto se na nevsiljiv način zlije z okolico. Lahko so v različnih barvah, možna pa je tudi izvedba s poslikavo, ki spominja na stensko sliko, ali z ogledalom.

Ir grelni panel

IR paneli: cena se giblje med sto in tristo evri

IR paneli se med seboj razlikujejo po dimenzijah, obliki, moči in materialu, zato se razlikujejo tudi njihove cene. Glede na obliko in velikost prostora, ki ga želimo ogreti, izberemo grelni panel ustrezne dimenzije in moči. S pomočjo kalkulatorja na enostaven način izračunamo, kakšno grelno ploščo potrebujemo za ogrevanje svojega prostora – dostopen je v spletni trgovini IR paneli. Cena posamezne grelne plošče je, odvisno od njenih lastnosti, med sto in tristo evri.  Kupci se večinoma odločajo za bele grelne panele, ki so med najvarčnejšimi. Na voljo so taki brez okvirja in iz stekla, ki veljajo za elegantnejše in so prav tako izjemno energetsko učinkoviti. Odlična rešitev za kopalnice je IR stensko gretje iz stekla z držalom za brisače, pa tudi paneli z ogledalom.