IR grelec
IR ogrevanje Ogrevanje in hlajenje

IR grelec oziroma panel omogoča poceni in varno ogrevanje vsakega prostora

IR grelec je naprava, ki vam pomaga pri tem, da močno zmanjšate stroške ogrevanja, ne da bi se morali za to odpovedati udobju, kot ste ga vajeni. Skrivnost, zaradi katere je IR grelec za ogrevanje izjemno varčen, je predvsem v tem, da je mogoče z njim neposredno segreti stene in predmete, ne da bi bilo potrebno vmesno segrevanje zraka, infrardeči valovi pa se nato še dolgo časa širijo v vse smeri, kar poskrbi za nadvse prijeten in enakomeren občutek toplote. Toplota, za katero bo poskrbel IR grelec, se ne bo dvignila pod strop, ampak se bo enakomerno razporejala po prostoru. Za povrh pa grelec zagotavlja odličen izkoristek električne energije, saj se praktično vsa pretvori v toplotno. Najkakovostnejši IR paneli za ogrevanje se lahko pohvalijo s kar 99-odstotnim izkoristkom.

IR grelec

IR grelec je dobavljiv v različnih dizajnih in velikostih

Če razmišljate o tem, da bi si omislili IR grelec, ste na pravem mestu, saj vam v podjetju IR paneli d. o. o. ponujamo naprave vrhunske kakovosti po dostopnih cenah. Pri tem je mogoče izbirati med pestro ponudbo modelov oz. grelcev različnih moči in dimenzij, ki se hkrati razlikujejo po videzu/dizajnu. Na voljo so vam klasične bele plošče z belo površino in belim okvirjem, plošče brez okvirja, steklene plošče iz vrhunskega kaljenega varnostnega stekla, ki so dobavljive v več barvah, in plošče za ogledalom. Slednje so primerne celo za prostore, kot so denimo kopalnice ali kopališča. Infrardeči valovi namreč poskrbijo, da ne pride do rošenja ogledala, četudi je stopnja zračne vlage v prostoru, kjer je nameščen infrardeči grelec, nadpovprečno visoka. Tako lahko izberete videz plošče, ki se bo kar najbolje podal k estetiki prostora, ki mu je IR grelec namenjen. Skupna značilnosti, ki jo imajo vsi IR paneli za ogrevanje iz naše ponudbe, je sicer ta, da je njihova oblika izredno elegantna, zato niso »zgolj« izjemno praktični, ampak obenem delujejo kot dekorativni element v prostoru. Da boste izbrali ustrezno moč in velikost za grelca, pa vam na naši spletni strani ponujamo možnost hitrega izračuna, pri katerem se upoštevajo:

  • dimenzije prostora (dolžina, širina in višina),
  • izolacija (brez izolacije, slaba izolacija, srednja izolacija, dobra izolacija ali nizkoenergetski prostor) in
  • tip oken (enoslojna, dvoslojna ali troslojna).

Podjetje Sundirect je med vodilnimi proizvajalci IR panelov za ogrevanje

IR paneli za ogrevanje, združeni v našem prodajnem programu, so proizvod priznanega proizvajalca IR panelov – podjetja Sundirect Technology Ltd. Gre za izdelke, ki ustrezajo najstrožjim merilom kakovosti, varnosti in varčnosti. Tako se znamka Sundirect uvršča v sam vrh med proizvajalci IR panelov, kar pomeni, da je izredno cenjena med uporabniki. Ker gre za znamko, s katero sodelujemo že vse od leta 2012 – torej od začetka našega profesionalnega ukvarjanja z infrardečimi grelci – smo se lahko dodobra prepričali o tem, da gre resnično za vrhunske proizvode. Tako svojim kupcem ponujamo kar 5-letno garancijo na vsak IR grelec iz naše ponudbe. Čeprav je Sundirect med najboljšimi in najbolj priljubljenimi proizvajalci IR panelov, pa si obenem prizadevamo, da vam njihove izdelke vseskozi zagotavljamo po karseda dostopnih cenah. Seveda pa je cena še toliko ugodnejša, če upoštevate dolgoročne prihranke, ki vam jih zagotovi kvaliteten IR grelec.

IR ogrevanje

Industrijski IR paneli za ogrevanje večjih prostorov

Del naše ponudbe predstavljajo tudi t. i. IR paneli za industrijo, ki so ustvarjeni za prostore največjih površin oziroma prostornin. Ti grelci pa so ustrezna  rešitev celo v primeru, ko je potrebna zunanja uporaba. Eden najpomembnejših razlogov, zaradi katerih naši industrijski IR paneli oz. grelci poskrbijo za učinkovito ogrevanje celo v ekstremnih pogojih, je poseben premaz na plošči, izdelani iz stiskanega in eloksiranega aluminija. Ta premaz namreč poskrbi za to, da je sevanje nadpovprečno močno. Pomemben vpliv na učinkovitost pa ima zagotovo tudi izjemno kakovosten grelni element, izdelan iz krom-aluminija.

V seriji SC so zbrani še posebej učinkoviti IR paneli za industrijo

Tam, kjer so potrebni zares nadpovprečno zmogljivi industrijski IR paneli za ogrevanje, vam priporočamo, da izberete enega izmed modelov iz serije SC. Njihova posebnost je, da se temperatura plošče dvigne vse do 300 oziroma celo do 350 stopinj Celzija. Posledično je moč infrardečih žarkov večja, kar pomeni, da je s temi grelci možno še posebej hitro ogrevanje.  Modeli iz te serije, ki so narejeni z uporabo visokotemperaturnega elementa iz fero-krom-aluminija, so zato kot nalašč za dvorane, cerkve ipd., kjer bodo svoje delo opravili precej bolje kot denimo halogenske peči. Na voljo smo vam za morebitna dodatna vprašanja, povezana z grelci iz našega prodajnega programa. Z veseljem vam pomagamo poiskati IR grelec, ki bo povsem ustrezal vsem vašim pričakovanjem in specifikam konkretnega prostora, kjer se bo uporabljal. Za konec naj omenimo še, da vas v naši ponudbi čakajo tudi dodatki, kot so stojala in pripomočki za montažo. Pozabili pa nismo niti na termostate, s katerimi bo mogoče nastaviti želeni urnik ogrevanja, kar vam bo dodatno pomagalo pri optimizaciji stroškov oz. pri preprečevanju nepotrebnih energetskih izgub.