Dimniki

Inox dimniki – enostavna in kakovostna rešitev

Inox dimnikNa našem področju vsaka stavba brez izjeme potrebuje neko vrsto ogrevanja. Večina Slovencev se odloča za centralno ogrevanje, ki zahteva tudi dimnik, po katerem se odvajajo ostanki gorenja.

Ker so izjemno pomemben del sistema za ogrevanje, morajo biti le-ti v brezhibnem stanju, sicer lahko pride ne samo do napak, temveč celo do nevarnosti. Inox dimniki sodijo v sam vrh – tak po kakovosti kot po uporabnosti, saj so primerni za različne vrste goriv, njihova izjemna prednost pa je seveda v tem, da ne rjavijo, saj so izdelani iz nerjavnega materiala.

Pomembno je tudi dejstvo, da so inox dimniki primerni tako za novogradnje kot tudi za obnovo starejših poslopij, ki že imajo zidane dimniške jaške.

Sanirajte dotrajan dimnik – inox dimniki v starejših stavbah

Pri vsaki zgradbi (stanovanjski ali nestanovanjski), ki ima centralno ogrevanje, slej ko prej pride do tega, da je treba dotrajan sistem sanirati. Inox dimniki omogočajo povsem preprosto rešitev – uporabo starega dimniškega jaška. Vanj namreč namestimo novo dimniško inox cev. Biti mora seveda ustreznih dimenzij, a s strokovnjaki podjetja Dimniki Hočevar pri tem ni težav. Inox dimnik je izjemno prilagodljiv in primeren za različne sisteme, zato ga bomo brez težav priključili na obstoječ ali nov sistem za ogrevanje.

Vgradnja v notranjost objekta ali na zunanjo stran

Inox dimniki ponujajo veliko možnosti za vgradnjo – ena izmed njih je tudi postavitev na zunanjo stran stavbe. Za takšno različice se pogosto odločijo tisti, ki nimajo možnost, da bi dimnik namestili v notranjosti zgradbe. Pri sodobnih stavbah pa lahko takšna  zunanja dimniška cev deluje kot izjemen arhitekturni in estetski dodatek. Tako zunanji kot notranji inox dimniki niso občutljivi na visoka temperaturna nihanja, ne rjavijo in imajo izjemno dolgo življenjsko dobo. V podjetju Dimniki Hočevar vam nudimo celostno storitev: od ogleda situacije na tereni in izdelave projekta do izvedbe del. Na voljo pa smo vam seveda tudi za pomoč pri odpravljanju težav in svetovanje.