Kuhinja po meri
Kuhinja

Kuhinja po meri

Razporeditev elementov v kuhinji po meri mora biti predvsem praktična

Dan danes se veliko ljudi odloča za naročilo kuhinje po meri, saj so le te veliko bolj unikatne hkrati pa jih lahko prilagodimo svojim potrebam. Pri načrtovanju kuhinje po meri moramo poznati osnovo načrtovanja vsake kuhinje: delovni trikotnik. Delovni trikotnik je sestavljen iz treh elementov – hladilnika, kuhalne površine ter pomivalnega korita. Ta tri področja ne smejo biti postavljena predaleč narazen, saj morajo biti priročna za kuharja. Prav tako pa ne smejo biti preblizu saj mora biti omogočena nemotena uporaba le teh. Pozorni moramo biti tudi na odpiranje in zapiranje gospodinjskih aparatov, ki ne sme motiti kuharja pri delu in uživanju v svoji kuhinji. Nenazadnje velja koše za smeti postaviti neposredno pod pomivalno korito ter si tako olajšati delo z biološkimi odpadki.
Ker ljudje radi uživamo v družbi, so pogoste tu želje po kuhinji s šankom. Idej za kuhinje po meri s šankom je ogromno, vendar vam kljub temu, da je druženje izjemno prijetno, svetujemo, da se odločite za bar, ki je ločen od delovne površine in tako preprečite, da bi se delovni prostor v kuhinji po nepotrebnem zmanjševal. Ob vsem skupaj pa ne smemo pozabiti na kuhinjske elemente, ki morajo biti praktično razporejeni in hkrati ponujati dovolj prostora za shranjevanje posode in živil. V ta namen priporočamo namestitev izvlečne shrambe, ki ponuja veliko prostora za shranjevanje živil, notranjost izvlečne shrambe pa je enostavno dostopna.

Kuhinja po meri

Svetlejše barve ustvarjajo vtis, da je kuhinja večja in nekoliko bolj odprta

Nenazadnje pa velja nekaj pozornosti posvetiti tudi barvam kuhinje. Če bo kuhinja po meri manjše velikosti vam priporočamo, da se odločite za svetlejše barve kuhinjskih elementov pa tudi sten, saj svetle barve ustvarjajo vtis, da je prostor večji in nekoliko bolj odprt. V primeru večje kuhinje, se lahko z barvami nekoliko bolj igramo in iščemo kontraste, ki prostor popestrijo in ga naredijo zanimivega.