Parket

Gotovi parket

Parket vrhunske kakovosti v salonu parketa Eko stil Ljubljana

Parket se že stoletja dokazuje kot odlična talna obloga za najrazličnejše načine uporabe. Edinstvena lepota, toplina in domačnost lesa, prijaznost do okolja ter dolga življenjska doba so prednosti, ki navdušujejo vse več ljudi, ki se zanj odločajo kljub nekoliko višji ceni v primerjavi z ostalimi talnimi oblogami. Ena največjih prednost parketa pa je možnost njegovega obnavljanja. Po določenem času lahko parket zbrusimo in ga polakiramo ter mu tako povrnemo prvotni sijaj, s tem pa tudi zagotovimo še daljšo uporabnost parketa.
Kot specialist za dobavo in montažo talnih oblog vam Eko stil Ljubljana med drugim lahko ponudi tudi gotovi parket vrhunske kakovosti finskega proizvajalca Karelia.

Gotovi parket – že vnaprej brušen in lakiran parket

V zadnjem času vse večjo konkurenco masivnemu klasičnemu parketu predstavlja gotovi parket. Zaradi možnosti polaganja na klik (utor se zaskoči v pero brez lepljenja) ga je mogoče položiti enostavno in hitro, njegova največja prednost pa je v tem, da je že vnaprej brušen in lakiran. S tem prihranimo čas, ki bi ga namenili brušenju in sušenju laka. Zaradi svoje večplastne strukture in elastičnosti površinske obdelave so gotovi parketi tudi najbolj primerni za uporabo pri polaganju na tla s talnim gretjem.

Gotovi parket je običajno izdelan iz več plasti lesa iglavcev, gornja plast pa je na voljo v vseh vrstah lesa. Polaganje gotovega parketa je mogoče skoraj na katerokoli podlago, če je le ta povsem ravna, dobro očiščena in primerno suha. Široka paleta gotovih parketov različnih vrst in dimenzij vam je na ogled v razstavno-prodajnem salonu parketa Eko stil Ljubljana.

Večslojni gotovi parket Karelia v salonu parketa Eko stil Ljubljana

Parket Eko Stil LjubljanaPri izbiri ustreznega parketa pomembno vlogo igra tudi njegova debelina. V manj obremenjene prostore polagamo tanjši, v bolj obremenjene pa debelejši, na primer troslojni parket. Zgornji in spodnji sloj sta iz trdega lesa, na sredini pa je vezana plošča. Gornja plast je pomembna zaradi videza parketa, srednja in spodnja plast pa služita njegovi stabilnosti. Debelina parketa zgornjega sloja omogoča ponovno brušenje in obnovo (to velja za parkete, lepljene na tla), pri čemer parket ne izgubi svoje lepote in trajnosti.

Dvoslojni gotovi parketi so sestavljeni iz dveh slojev lesa. Zgornji pohodni je iz kakovostnega masivnega lesa (debelina 4 mm), spodnji nosilni sloj pa je lahko iz lesa nižje gostote, katerega debelina je do 6 mm. Za spodnji sloj se najpogosteje uporablja smrekovina, vse pogosteje pa tudi les breze.

Parket je navdušil že mnoge, zakaj ne bi tudi vas? Vabljeni v salon parketa Eko stil Ljubljana.