folija za bazene oprema
Ograje

Pestra izbira različnih folij za bazene v trgovini EMA bazeni

Vsak, ki se je odločil za namestitev bazena, se zaveda, da je bazen potreben stalnega in temeljitega vzdrževanja. Seveda pa je ključnega pomena tudi izolacija bazena. Bazene, ki so zgrajeni iz betona ali s pomočjo stiroporskih zidakov lahko učinkovito izoliramo s PVC folijo za bazene. Folije za bazene lahko naročite v različnih barvah, dobavljive pa so v standardnih dimenzijah. Folija za bazene ponuja neomejene možnosti oblikovanja, saj se lahko folija prilagodi vsem želenim oblikam. Vendar se moramo pri namestitvi folije za bazene zavedati tudi njenih pomanjkljivosti. Folija za bazene je izjemno občutljiva na kakovost vode v bazenu, zato moramo le-to stalno vzdrževati. Spoji folije za bazene so grobi, posledično pa se lahko na spojih nabira umazanija, ki jo je potrebno redno odstranjevati.

dodatna oprema za bazene

Redno vzdrževanje bazena je nujno za dobro kopalno izkušnjo

Pri odločitvi za bazen se je potrebno zavedati tudi, da bo bazensko vodo potrebno stalno vzdrževati, saj bomo le tako lahko zagotovili dobro kopalno izkušnjo, poleg tega pa bomo z rednim vzdrževanjem bazena podaljšali tudi njegovo življenjsko dobo. Tako je potrebno bazen v prvi vrsti redno čistiti, kar najlažje naredimo s sesalci za bazen ali mrežami, s katerimi lahko ujamemo stvari, ki plavajo na površini bazena. Ponudba sesalnikov za bazene je zares široka, vendar še tako zanesljiv in močan sesalnik ne more očistiti vseh nečistoč, ki se v bazenu naberejo. S tem namenom v EMA bazenih svojim strankam ponujamo sistem VANTAGE proizvajalca Compass Ceramic Pools, ki predstavlja edini sistem, ki zagotavlja 99% samodejno delovanje in čiščenje bazenskega dna.

folija za bazene oprema

Poleg mehanskega čiščenja, pa ne smemo pozabiti tudi na kemijsko pripravo vode, ki zajema tako vzdrževanje pravilnega pH vode, kot tudi samo kemijsko čiščenje vode. Pravilna pH vrednost vode v bazenu naj bi znašala med 7,0 in 7,6 ppm (delov na milijon), seveda pa je vrednost odvisna tudi od tipa bazena in dezinfekcijskih naprav v njem. Poskrbeti moramo tudi za zadostno količino dezinfekcijskega sredstva v bazenu. Najpogosteje v te namene uporabljamo klor, lahko pa se odločimo tudi za nekatera druga sredstva, ki se pojavljajo na tržišču. Nenazadnje pa je potrebno stalno dodajati algicid, da tako učinkovito preprečimo nastanek alg.

V EMA bazenih ponujamo tudi kakovostne filtre za bazene

Vedeti moramo tudi, da voda v bazenu stalno ”izginja”, saj jo med kopanjem kopalci velikokrat pljusknejo preko roba bazena. Posledično je bazen potrebno stalno polniti. Navadno se stranke odločajo za avtomatske naprave, ki skrbijo za stalno količino vode v bazenu. Pri polnjenju bazena pa potrebujemo tudi filter za bazen, ki bo vodo, s katero bazen polnimo, tudi prečistil. Filter moramo tudi stalno čistiti, zato se je pametno odločiti za namestitev sistema za samostojno elektronsko krmiljenje filtra za bazen. Gre za to, da se v filtru nabirajo vse nečistoče iz bazena. Potrebno ga je tedensko povratno izpirati, da je njegova učinkovitost optimalna. Napravi AQUASTAR EASY ali AQUASTAR SAFE, ki ju ponujamo v Ema bazenih, imata vgrajeno tudi varnostno napajanje v primeru izpada elektrike in lahko tako za izpiranje filtra vedno učinkovito poskrbita namesto vas.

V EMA bazenih svojim strankam ponujamo tudi pokrivala za bazene. Stranke lahko izbirajo med pestro izbiro pokrival:

  • Bazenske strehe
  • Tipske bazenske strehe
  • Bazenske rolete
  • Druga pokrivala

Pestra ponudba dodatne opreme za bazene

Poleg vsega naštetega v EMA bazenih ponujamo tudi veliko dodatne opreme za bazene. Ponujamo opremo za ogrevanje bazena s pomočjo katere bo kopalna sezona pri vas trajala veliko dlje, kot pa jo napovedujejo vremenoslovci. Seveda pa poleg tega ne moremo mimo najrazličnejših vodnih atrakcij, ki lahko kopalno izkušnjo še popestrijo in jo tako izboljšajo. Ponujamo razne klopce, masažne naprave ter slapove, poleg tega pa se lahko stranke odločijo tudi za protitočne reke, ki so še posebej namenjene plavalcem, saj lahko tako tudi v domačem bazenu trenirajo plavanje.

Ponujamo tudi opremo, ki je potrebna za prezimovanje bazena

Seveda pa je vsak zunanji bazen potrebno pripraviti tudi na zimo. V EMA bazenih smo zato pripravili pestro ponudbo opreme za prezimovanje bazena. Kompenzatorji ledu preprečijo ledu, da poškoduje konstrukcijo bazena. S pomočjo sredstva za prezimovanje preprečimo nastanek alg na stenah in dnu bazena in si tako olajšamo spomladansko čiščenje. Naročite lahko tudi zimsko pregrinjalo, ki je zelo močno in lahko, narejeno iz ojačanega poliestra prevlečenega s PVC, poleg tega pa je pregrinjalo tudi UV obstojno ter ojačano proti obrabi.

Več informacij od dodatni opremi za bazene lahko najdete na spletni strani

V podjetju EMA bazeni vam ponujamo najrazličnejše tipe bazenov ter pripomočke, ki jih pri gradnji in vzdrževanju bazena lahko s pridom uporabite. Poleg tega ponujamo tudi veliko vodnih atrakcij, ki bodo kopalno izkušnjo še popestrile. Na spletni strani ne spreglejte niti folij za bazene. Cene opreme za bazene so izjemno konkurenčne, kvaliteta izdelkov pa je vrhunska. Za vsa dodatna vprašanja smo na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem svetovali in vam pomagali pri odločitvi o izbiri folije za bazen ali druge opreme, ki jo potrebujete.