Barve, olja in premazi

Epoksi premaz – okolju prijazna prosojna smola

Epoksi premaz je okolju prijazna večnamenska prosojna smola, primerna za izdelavo kompozitov, premazov in lepljivih nanosov. Epoksi smolo lahko uporabimo tudi za ulivanje ali za kompresijsko stiskanje. Prav tako je ta vsestranska laminirina smola primerna kot smola za nakit.

Epoksi premaz iz smole je odporen na spremembe temperature in druge vremenske vplive, zato ne zbledi. Prav tako dobro prenaša mehanske obremenitve, visokotlačno čiščenje ter kemijske abrazive. Zaradi nizke površinske napetosti, dobrega oprijema in hitrega sušenja je več kot odlična rešitev za materiale, kot so les, kovina in stiropor. V industriji se premazi epoksi uporabljajo za zaščito in otrditev talnih in stenskih površin ter za zaščito pred poškodbami tlaka.

Eko premazi epoksi podjetja Zeleni Zajec so popolnoma varni za okolje, varni in prijazni pa so tudi do uporabnika, saj vsebujejo sestavine, ki ne dražijo kože.

Epoksi smola za nakit – prozoren, nizko viskozen in kakovosten epoksi premaz

Epoksi smola za nakit je prosojna, visoke kakovosti in odlična kot lepilo za keramične, marmorne ter druge okrasne in umetniške izdelke, pa tudi za lesene čolne, surf deske, lahka plovila in pohištvo.

Eko epoksi premaz oz. smola za nakit je na voljo v dveh različicah. Prva je hitri trdilec in je namenjena tankim slojem, druga pa počasni trdilec, ki ga lahko uporabimo tudi za nekoliko debelejše sloje. Kljub temu, da so premazi Eko epoksi premazi zdravju prijazni, je pri nanosu priporočljivo upoštevati navodila. V primeru uporabe hitrega strjevanja za debelejše sloje lahko namreč izzovemo eksotermno reakcijo in rumenenje ulitih plasti.

Preden začnete nanašati epoksi premaz, poskrbite, da bodo cementne in druge podlage suhe, trde, brez prahu in drobnih delcev maščob ali nečistoč. Vlaga v podlagi naj bo največ 4-odstotna, vlaga v zraku do 85-odstotna, temperatura zraka pa naj bo med 15 in 20 stopinjami Celzija. Za varnost in zaščito uporabite zaščitne rokavice in zaščitna očala. Ker se epoksi premaz oz. smola za nakit hitro strjuje, si je dobro pripraviti samo toliko premaza, kot ga lahko porabimo v času, preden se strdi. Tudi uporabljeno orodje je takoj po uporabi treba očistiti z razredčilom – kasneje bomo lahko strjeno epoksi smolo odstranili le še mehansko.

Eko epoksi premazi – prijazni do okolja in uporabnika!