Dimniki Šamot

Eko dimnik EKOKER – najboljši dimniški sistem za vas

Eko dimnikTroslojni eko dimnik EKOKER je slovenski proizvod, ki je izdelan iz vrhunskih in trpežnih materialov, na podlagi izkušenj in znanj, predvsem pa v skladu s standardi. Glavni element predstavlja ognjevzdržna šamotna tuljava, ki je okrogle oblike. Zunanje ogrodje je tako imenovani plašč iz lahkega betona, med plaščem in tuljavo pa je vgrajena toplotna izolacija. Ker je šamotni troslojni eko dimnik izdelan že kot celoten dimniški sistem, je montaža dimnika hitra in enostavna, saj vključuje le sestavljanje posameznih elementov med seboj. Ko je šamotni dimnik postavljen, se zgornji del dimniške konstrukcije obzida še z opeko, ki jo polagamo na posebno konzolno ploščo dimnika. Nad streho dimnik zaključimo z elementom, ki pokrije izolacijo, na mestu, kjer prebije streho, pa naredimo obrobo.

Šamotna tuljava je izdelana iz najboljšega šamota, zato vam bo šamotni troslojni eko dimnik brez težav služil še dolga desetletja. Troslojni eko dimnik EKOKER poleg enostavne montaže in vrhunske kakovosti odlikujejo tudi ugodna cena dimnika, odlične toplotno izolacijske lastnosti ter možnost priključitve kotlov za plin, olje in trda goriva. EKOKER je tudi visoko odporen na vlago, kisline in visoke temperature. Odlična plinotesnost dimniškega sistema pa zagotavlja protipožarno varnost.

Izdelava dimnikov za kamine v skladu s pravili stroke

Montažni dimnik za kamin vam bo uresničil željo po lastnem kaminu, saj ga lahko postavite, kamor želite. Izdelava dimnikov za kamine v podjetju OGM-BI vključuje tako nerjaveče (inox) dimnike kot keramične oz. šamotne. Oba dimniška sistema prinašata številne prednosti.

Izdelava dimnikov za kamine zahteva premišljeno načrtovanje, saj je dimnik  izredno občutljiv sistem. Toplo vam priporočamo, da se tega opravila ne lotevate sami in ga raje prepustite strokovnjakom, ki bodo poskrbeli, da bo dimnik za kamin izdelan v skladu s stroko in tako deloval varno, predvsem pa dlje. V primeru, da izdelava dimnikov za kamine ni narejena v skladu s stroko, lahko to povzroči veliko škode. Od materialne do ogrožanja človekovega zdravja in življenja.

Šamotni troslojni eko dimnik odlična rešitev tudi za sanacijo starih dimnikov

Šamotni eko dimnik predstavlja odlično rešitev tudi za obnovo starih in dotrajanih dimnikov. Sanacija starih dimnikov je nujna, saj zaradi dotrajanosti in poškodb ne morejo več zadrževati ognja ali dima, obstaja pa tudi možnost porušitve. Vse to predstavlja veliko nevarnost za vas in vašo družino. Prav tako je sanacija dimnika potrebna, če dimnik ne ustreza več standardom za odvajanje plinov nove kurilne naprave.

Vas zanima izdelava dimnikov za kamine? Obiščite nas.