Vrata

Drsna vrata združujejo funkcionalnost in estetiko

steklena-drsna-vrataDrsna vrata seveda niso nikakršna novost, a vseeno jih razmeroma redko videvamo v domovih, stanovanjih in podobnih objektih, kjer pravzaprav preživimo večino časa. Nobena redkost niso v poslovnih in gospodarskih objektih, saj so predvsem trgovci njihovo funkcionalnost hitro privzeli za svojo, tako da je s takšnimi vrati opremljena praktično vsaka trgovina. V bivalnih prostorih funkcionalnost nadgradi še estetska podoba, pa naj gre za lesena, aluminijasta ali steklena drsna vrata, zato je vsekakor dobro pomisliti na uporabo takšnih vrat.

Funkcionalnost drsnih vrat v bivalnih prostorih

V bivalnih prostorih pridejo v poštev večinoma le notranja drsna vrata (razen morda za prehod na teraso ali balkon), še posebej, če uporabljamo steklo. Takšna vrata se običajno uporabljajo za razmejevanje prostorov, ki so pogosto v uporabi, torej mora biti prehod enostaven in hiter – vrata z drsnim mehanizmom se odlično znajdejo v tej vlogi, saj je njihova funkcionalnost nedvomno optimalna rešitev za mnoge težave, ki se sicer pojavljajo pri običajnih vratih. Drsna izvedba omogoča, da iz prostora in v prostor prehajamo brez težav, tudi s polnimi rokami. To pomeni, da se bodo takšna vrata odlično obnesla za razmejevanje kuhinje in jedilnice ali kuhinje in dnevne sobe, kot nalašč pa so tudi za razmejevanje prehoda med hodnikom in pogosto uporabljanimi bivanjskimi prostori. Celo pri vhodu v kopalnico bodo koristila vrata z drsnim mehanizmom, seveda pa tu ne gre uporabljati povsem prozornega stekla.

Steklena drsna vrata za estetsko popestritev doma

Steklena drsna vrata bodo nedvomno popestrila podobo bivalnih prostorov, seveda pa je treba za optimalen izkoristek te funkcije vgradnjo premišljeno načrtovati. Moderne stene večinoma omogočajo enostavno vgradnjo vrat z drsnim mehanizmom, tako da se ob tem odpira obilica možnosti. Že vgradnja steklenih drsnih vrat v steno lahko povsem spremeni podobo prostora, še korak naprej pa storijo tisti, ki naredijo kar stekleno drsno steno. Čeprav gre za odličen estetski element, je tudi steklena drsna stena prav tako uporabna in funkcionalna, kot če bi namesto tega vgradili steklena drsna vrata v steno. Odlična ideja torej za tiste, ki želijo moderno opremljeno stanovanje popestriti še s primernimi steklenimi elementi, posledično tudi s svetlobo in toplino. Nobene potrebe ni po tem, da bi bile moderne stene puste in prazne – v trenutku lahko s kombinacijo stekla in lesa ali kovine svoj dom povsem spremenite, in to za razmeroma nizko ceno in z minimalnim trudom, kar omogoča široka ponudba vrat z drsnim mehanizmom.

drsna-vrata