Dimniki

Dimniške cevi

Dimniške cevi so eden od treh ključnih elementov dimnika. Dimniške cevi obdaja zunanji nosilni plašč, vmesni element med dimniško cevjo in plaščem pa poskrbi za toplotno izolacijo ali dilatacijo. Če se sprašujete, katere dimniške cevi so najboljša izbira za vaš dimnik, vam v predlagamo keramične dimniške cevi. Keramične dimniške cevi so najboljša rešitev za novogradnje. Keramika namreč izpolnjuje vse zahteve moderne gradnje in ogrevanja. Keramične dimniške cevi lahko uporabimo tudi pri obnovi oziroma sanaciji dimnika, če poškodbe niso tako obsežne, da je potrebno dimnik sezidati na novo. Dimniške cevi iz keramike so lahke in plinotesne, površina keramičnih dimniških cevi pa je neporozna in popolnoma gladka. Keramične dimniške cevi so odporne na vlago in visoke temperature, material se tudi ob najvišjih temperaturah ne krči in ne razteza. Dimniške cevi iz keramike se zato idealna izbira, saj s keramično dimniško cevjo znatno povečate učinkovitost peči, zmanjšate izgube in povečate čas ogrevanja.

obnova dimnika

Različne vrste dimniških cevi. Pomembna je kvaliteta.

Tehnološki napredek je povzročil spremembe tudi na področju dimniških cevi in sanacije oziroma obnove dimnikov ali cevi. Na trgu lahko najdete različne dimne cevi, med najbolj priljubljenimi v zadnjem času pa so zagotovo inox oziroma rostfrei cevi za dimnik. Ne glede na to mora biti dimniška cev kvalitetno izdelana, saj v nasprotnem lahko povzroči nemalo težav in nevšečnosti. V podjetju OGM-BI skrbimo za to, da so dimniške cevi kakovostne in varne. Podjetje OGM-BI je podjetje z več kot 25-letno tradicijo. Zavezani smo k visokim standardom kvalitete izdelkov in storitev na dimniškem področju. Kvaliteta naših izdelkov in storitev je potrjena tudi s certifikati.

Obnova oziroma sanacija dimnika – dimniški sistem Ekoker in keramične ter inox cevi

Dimniški sistem Ekoker je edini dimniški sistem v Sloveniji s certifikatom EN, ki ustreza prav vsem evropskim zahtevam na področju dimnikarstva. Omenjeni sistem je idealna rešitev tako za obnovo dimnika, kakor tudi za izdelavo montažnih dimnikov. Najpogostejša dimniška cev, ki jo uporabljamo pri sanaciji oziroma obnovi dimnika je keramična dimniška cev, s katero je obnova hitra in cenovno najbolj ugodna. Obnova dimnika s keramično cevjo poteka tako, da dimnik povrtamo in vanj vstavimo keramično dimniško cev. Ker so dimniške cevi temelj vsakega ogrevalnega sistema, ki morajo biti nič manj kot popolne, ker bi v nasprotnem primeru prišlo do težav ali celo do požara, je pri obnovi dimnika potrebno razmisliti o tem, katere dimniške cevi so najboljše za vaš dimnik. V zadnjem času je izredno priljubljena tudi obnova dimnika z inox cevmi za dimnik, cevmi iz nerjavečega jekla, ki so izredno vzdržljive, odporne na rjo in visoke temperature. Za vsa vprašanja o obnovi oziroma sanaciji dimnikov, o dimniških ceveh in cenah, smo vam na voljo preko telefona ali na sedežu podjetja.

dimniške cevi