Dimniki

Dimnik

Dimnik Hočevar za vse vrste ogrevalnih sistemov

Dimnik spremlja človekova bivališča že tisočletja. Je nepogrešljiv del vsakega domovanja. Montaža dimnika je pomembna zato, ker dimnik za kaminsko peč ali centralno ogrevanje ustvarja vlek, da lahko goriva v grelnih telesih izgorevajo, obenem pa omogoča odvajanje plinov, ki nastajajo pri gorenju. Kakšna je najboljša montaža dimnika oziroma kam ga postaviti, je odvisno od posameznega objekta, zato vam bo pri tem najlaže svetoval strokovnjak. Pomembno je predvsem to, da je ustrezen in da je strokovno postavljen. Le tako bo namreč deloval tako, kot je treba – ne glede na to, ali ga potrebujete za centralno ogrevanje z različnimi energenti ali pa dimnik za kaminsko peč.

Inox dimnik - montaža je hitraMontaža dimnika

Kam postaviti dimnik za kaminsko peč ali pa tistega, ki je povezan s centralno ogrevalno enoto v vaši hiši, je treba dobro premisliti. Zaradi čim manjših atmosferskih vplivov je najbolje, da je postavljen v notranjost zgradbe. Če pa je zaradi prostorske stiske ali drugih vzrokov pa lahko dimnik postavimo tudi na zunanjo stran objekta. V podjetju Dimniki Hočevar vam je poleg svetovanja na voljo tudi montaža dimnika ter sanacija dotrajanih dimnikov. Zagotavljamo, da bo vaš dimnik dobro deloval vrsto let in da ne boste imeli težav z vodotesnostjo ali slabim vlekom. Dimnik je v večini primerov postavljen že v enem dnevu, ne glede na to, za kakšno vrsto dimnika se odločite.

Dimnik za kaminsko peč

Montaža dimnika je delo, ki ga je najbolje prepustiti strokovnjaku. Enako velja za čiščenje, saj lahko že majhne napake ali slabo opravljeno delo pripelje do zelo neprijetnih posledic. Tudi dimniki za kaminsko peč morajo biti dobro očiščeni in pravilno izolirani, sicer lahko pride do enakih zapletov. Inox dimnik je odlična izbira, saj ima pred ‘klasičnimi’ izvedbami veliko prednosti, z njimi pa lahko saniramo tudi že obstoječe in dotrajane dimniške sisteme. Inox dimnik Hočevar nima konkurence.