Biološke čistilne naprave
Čistilne naprave

Biološke čistilne naprave z brezhibnim delovanjem so enostavne za vzdrževanje

Biološke čistilne naprave predstavljajo dobro alternativo nekdanjim greznicam. Gre za naprave, ki učinkovito in zanesljivo prečistijo odpadno gospodinjsko vodo in jo nato prečiščeno vrnejo nazaj v okolje. Slovenska zakonodaja določa, da morajo lastniki hiš na območjih, kjer še ni urejeno kanalizacijsko omrežje, za odvajanje odpadnih voda iz gospodinjstev poskrbeti sami. To lahko storijo tako, da izberejo čistilno napravo. Delovanje biološke čistilne naprave je odvisno od izbrane izvedbe, v vsakem primeru pa bo delovanje male biološke čistilne naprave zanesljivo in učinkovito, če se odločite za nakup naprave pri nas. Vzdrževanje naprave je tudi enostavno. Za vas je najbolj pomembo to, da izberete takšno napravo, ki ustreza standardom. Za čiščenje odpadnih komunalnih voda so na voljo različne čistilne naprave, med najbolj iskanimi pa so SBR sistemi, o katerih bomo spregovorili v nadaljevanju.

Biološke čistilne naprave

Znižajte vašo investicijo s pomočjo subvencije

Ko se odločamo za nakup male čistilne naprave, nas najprej zanima njeno delovanje. Takoj za tem pa cena. V naši ponudbi so samo najboljše in najbolj kakovostne naprave, ki se lahko pohvalijo z izredno visoko učinkovitostjo biološkega čiščenja odpadnih voda. Obratovalni stroški za delovanje biološke čistilne naprave so nizki, za nakup pa je mogoče pridobiti tudi nepovratna sredstva EKO sklada. Biološke naprave so najboljša rešitev za novogradnje. V tem primeru se gradnja betonske biološke čistilne naprave ali druge čistilne naprave že načrtuje pri samem načrtovanju gradnje. So pa tudi odlična rešitev za nadgradnjo obstoječe greznice. Čistilne naprave so različne, v naši ponudbi so tudi takšne, ki delujejo brez elektrike. Če se odločite za nakup čistilne naprave pri nas, boste dobili inovativno in okolju prijazno napravo, ki je energetsko varčna, njeno delovanje je tiho, njena sposobnost čiščenja odpadnih voda pa celo 99 %. Tudi vzdrževanje je enostavno.

 

Kakšno je delovanje biološke čistilne naprave SBR?

SBR sistemi čistilnih naprav za svoje delovanje potrebujejo električno energijo. Kot že samo ime pove, biološka naprava deluje s pomočjo bakterij, ki vanjo pritekajo s fekalijami. Te za preživetje potrebujejo tudi zrak, ki se ga v čistilno napravo dovaja s kisikom. Pri sistemih SBR čiščenje poteka v več fazah. Pravzaprav gre za zaporedno biološko čiščenje, sistem pa sestavljata dve ločeni komori. Iz ponudbe izpostavljamo malo čistilno napravo EKO TECH SBR MICRO Tehnologija, ki omogoča čiščenje odpadne vode na najbolj enostaven in zanesljiv način do sedaj. Ker je naprava izdelana iz enega kosa, to pomeni, da je popolnoma vodotesna. Delovanje biološke čistilne naprave je enostavno – deluje po sistemu aktivnega mulja v zalogovniku z direktnim vpihovanjem zraka, kar vodi do zmanjšanja odpadnega mulja kar do 30 %. Omenjena naprava čisti gospodinjsko vodo v treh korakih. Gre za energijsko izredno učinkovito napravo, ki je enostavna za vgradnjo. Za razliko od betonske biološke čistilne naprave se vgrajuje brez betonske podlage. Poleg vsega naštetega pa se lahko pohvali z izredno tihim delovanjem in tudi izredno učinkovitostjo čiščenja.

delovanje biološke čistilne naprave

 

Zakaj je odločitev za nakup čistilne naprave pri nas najbolj pametna?

Kot že sami veste, je na trgu veliko ponudnikov čistilnih naprav, ki zagotavljajo najboljše razmerje med kakovostjo in ceno, najboljše in najbolj zanesljivo delovanje itd. Težko je izbrati pravega ponudnika v množici ponudnikov. Zato smo se mi odločili, da izstopimo iz množice povprečnežev in vam ponudimo najboljše! Naše biološke čistilne naprave so zelo učinkovite, saj prečistijo vodo do 99 %, delujejo varno in zanesljivo, skoraj neslišno. Opremljene so z najsodobnejšo tehnologijo in so popolnoma varne. Za vsakega uporabnika je pomemben tudi podatek, da ima naprava nizke obratovalne stroške in da je energijsko zelo varčna. Več o čistilnih napravah vam lahko povemo o vašem obisku, kjer bomo skupaj našli rešitev za vaš dom.

Čistilna naprava EKO SOLOD-CLAIR

V naši ponudbi je veliko različnih naprav, ki se razlikujejo po svoji izvedbi in zmogljivosti. Med zelo priljubljenimi je tudi model EKO SOLID-CLAIR, ki je zasnovan za čiščenje odpadnih voda iz stanovanjskih blokov, gostinskih obratov, proizvodnih obratov, počitniških hiš itd. Ta naprava, kakor tudi vse ostale biološke čistilne naprave iz naše ponudbe, je izdelana v skladu z najvišjimi tehnološkimi zahtevami v EU. Tehnologija čiščenje oziroma delovanje je preprosto in zelo učinkovito, obratovalni stroški pa izredno nizki. Gre za sodoben produkt visoke kakovosti, z dolgo življenjsko dobo in veliko zanesljivostjo. Vse PE cisterne so izdelane iz enega kosa in so 100 % vodotesne. Vse naše biološke naprave so enostavne za namestitev in vzdrževanje.

Najboljše čistilne naprave in celovita storitev na enem mestu

Verjetno je vsakemu kupcu pomembno, da lahko na enem mestu dobi celovito rešitev oziroma storitev. Mi vam to ponujamo. Od svetovanja pa vse do kakovostne vgradnje in nadaljnjega vzdrževanja biološke čistilne naprave. Če vas zanima delovanje male naprave ali pa se zanimate za nakup male čistilne naprave, nas kontaktirajte ali pa obiščite in skupaj bomo našli rešitev za vas. Lahko pa nam tudi pošljete povpraševanje preko spletnega obrazca in odgovorili vam bomo v najhitrejšem času.