Vrt Zalivanje

Cevi za kapljično zalivanje

Kapljično zalivanje velja za najbolj natančen in varčen način zalivanja. S pomočjo cevi za kapljično zalivanje, ki jo priklopimo na samodejni zalivalni sistem, namreč korenine vsake rastline oskrbi z ravno pravšnjo količino vode. Tako naše rastline tudi bolje uspevajo. Kapljične namakalne cevi poskrbijo, da so tla zalita enakomerno, saj v preveč namočeni zemlji hitro pride do okužb in bolezni. Preprečujejo pa tudi prekomerno izhlapevanje, pronicanje ali odtekanje dragocene vode. Poleg kapljične cevi za zalivanje vrta sistem vsebuje tudi črpalko, filter vode, primarni vod z odcepi in ventile za vsako gredo.

Kapljično namakanje je pravzaprav enostaven zalivalni sistem. Cev za kapljično zalivanje vodo usmerja do številnih razpršilnikov, ki so nameščeni ob posameznih rastlinah. Iz njih počasi kaplja voda, ki skrbno namaka vsako rastlino. Kapljične namakalne cevi tako omogočajo natančen nadzor nad tem, kako so razpršilniki razporejeni in kolikšno količino vode jim namenimo. Natančno odmerjanje vode pa pripomore k prihranku vode in energije. Z namestitvijo cevi za kapljično zalivanje se boste izognili zapletenim zalivalnim sistemom, ki vam lahko vzamejo veliko časa in tudi denarja.

Cevi za kapljično zalivanje in namakalni sistem

S pomočjo cevi za kapljično zalivanje do intenzivne pridelave rastlin

Kapljično namakanje v vseh pogledih nudi zelo intenzivno pridelavo rastlin, hkrati pa zmanjša vpliv na okolje. Zalivalni sistem omogoča natančno določanje količine vode, cev za kapljično zalivanje in razpršilnike oz. zalivalnike pa lahko razporedite, kot vam najbolje ustreza. Kapljične cevi lahko uporabimo za zalivanje vrta, sadovnjaka, cvetličnega nasada, visečih košar in rastlin v loncih, pa tudi za daljše vrste žive meje ali grmovja.

Kapljični namakalni sistem ima še eno dobro lastnost. V cev za kapljično zalivanje lahko namreč dodate primerno količino gnojil in tako poskrbite ne le za ustrezno zalivanje, ampak tudi za gnojenje.

Samo cev za zalivanje vrta ni dovolj

Mnogi so še vedno prepričani, da je za zalivanje najprimernejša občasna uporaba cevi za zalivanje vrta. Vendar pa je ročno zalivanje dolgotrajno in naporno. Poleg tega vse rastline ponavadi zalijemo z enako količino vode, zato se pogosto izkaže, da so nekatere od njih premalo ali preveč zalite. Mnogo bolj učinkovita od ročnega zalivanja je cev za kapljično zalivanje, ki natančno dozira količino vode in tako poskrbi, da dobijo rastline ravno toliko vode, kolikor je potrebujejo za svojo rast. Namestitev cevi za kapljično zalivanje vam bo tako prihranila ogromno dela, časa in vode.

Olajšajte si zalivanje vrta in izberite kapljični zalivalni sistem.