Ograje

Centralno ogrevanje na elektriko – varčno in ekološko

Za ogrevanje prostorov v hladnejšem delu leta, zlasti pozimi, uporabljamo zelo različne sisteme ogrevanja. Ena od možnosti je tudi poceni ogrevanje na elektriko. Prednosti električne energije so ekološko čisto obratovanje brez izpustov toplogrednih plinov v ozračje in možnost montaže tudi v najmanjše prostore, saj elektrika ne potrebuje zgorevalnega zraka. Prav tako za ogrevanje na elektriko ne potrebujete dimnika. Odločite se lahko za električno peč, ki jo priklopite na klasični centralni sistem, za varčni električni radiator ali pa za električno talno gretje. V prehodnem času se lahko ogrevate tudi s klimatskimi napravami.
V podjetju Na pot so vam na voljo kakovostne električne naprave Vaillant, ki zagotavljajo sodoben način ogrevanja stanovanj in družinskih hiš. Električna peč za centralno tipa eloBLOCK ne zavzame veliko prostora, saj jo pritrdimo na steno. Ne potrebuje dimnika ali cisterne za olje in je povsem enostavna za uporabo. Njeno obratovanje je popolnoma avtomatizirano in skorajda neslišno. Električna peč za centralno ogrevanje je v celoti opremljena z vsemi delovnimi in varnostnimi elementi. Zahvaljujoč stopenjski regulaciji moči lahko delovanje naprave omejimo, kar je zelo koristno v prehodnih obdobjih. Za še večje udobje lahko električno peč kombiniramo z zunanjim tipalom in sobnim termostatom.

Poceni ogrevanje na elektriko z varčnimi električnimi radiatorji

Centralno ogrevanje na elektrikoEnega od najpogosteje uporabljenih načinov električnega ogrevanja prostorov predstavljajo varčni električni radiatorji, ki nudijo visoko udobje ob nizkih investicijskih stroških in nizkih stroških porabe električne energije. Varčni električni radiatorji imajo 100-odstotni izkoristek, kar pomeni, da se vsa električna energija pretvori v toplotno. Strošek porabe električne energije je dandanes nižji, kot je strošek ogrevanja na kurilno olje. Seveda pa je poraba energije za ogrevanje najbolj odvisna od izolacije objekta in temperaturnega režima ogrevanja. Pomembna lastnost varčnih električnih radiatorjev pa je poleg nižje porabe električne energije tudi udobje, ki ga dosežemo s pomočjo nizkotemperaturnega režima ogrevanja.

Vgradnja varčnih električnih radiatorjev je enostavna in hitra. Investicija je tudi do petkrat nižja kot investicija v ogrevanje na plin ali kurilno olje, poleg tega pa odpadejo stroški letnega vzdrževanja ogrevalnega sistema. Življenjska doba radiatorjev je 30 let in več.

Naredite nekaj za ohranitev okolja, hkrati pa znižajte stroške ogrevanja. Električna peč za centralno ogrevanje ali varčni električni radiator predstavljata pravo izbiro.