Ograje

Cena toplotne črpalke zrak voda

Cena toplotne črpalke zrak voda je eden najpomembnejših razlogov za razširjenost te vrste toplotne črpalke. Obenem pa je to tudi kvalitetna toplotna črpalka – izkoristek je lahko v določenih pogojih zelo dober. Kljub temu je težko dokončno odgovoriti na vprašanje, katera toplotna črpalka je najboljša, saj je to odvisno od konkretne situacije …

Se sprašujete, katera toplotna črpalka je najboljša izbira za vas?

Razmišljate, da bi bila v vaši situaciji dobra rešitev toplotna črpalka za ogrevanje? Cena je vsekakor pomemben dejavnik pri odločanju med različnimi vrstami naprav, vendar pa je še pomembneje, da se vprašate, katera toplotna črpalka je najboljša rešitev znotraj konkretnih pogojev. Ogrevanje hiše s toplotno črpalko bo tako na dolgi rok zares ugodno. Ko se torej sprašujete, katera bi bila v vašem primeru najprimernejša toplotna črpalka, izkoristek igra najpomembnejšo vlogo. Izkoristek oziroma učinkovitost, ki se izraža z grelnim številom, pomeni razmerje med vloženo električno energijo in pridobljeno toploto. Tako je treba upoštevati razpoložljivost virov brezplačne in obnovljive energije, kot so zemlja, zrak in voda. V podjetju Atlas Trading vam bomo z veseljem pomagali pri razrešitvi dileme, katera toplotna črpalka je najboljša za vas. Ne glede na vašo končno odločitev glede tipa naprave, vam lahko zagotovimo, da vas čaka izjemno ugodna toplotna črpalka za ogrevanje – cena je v povprečju občutno nižja kot pri konkurenci, naprave pa vas bodo presenetile z učinkovitostjo in posledično s prihranki pri ogrevanju ter enostavnostjo vzdrževanja. Na voljo so nizkotemperaturne in visokotemperaturne toplotne črpalke zrak voda ter drugi tipi naprav.

 

Toplotna črpalka za ogrevanje cenaKatera toplotna črpalka je najboljša

Cena toplotne črpalke zrak-voda nižja v primerjavi z drugimi tipi naprav

Omenili smo že, da je cena toplotne črpalke zrak voda pomemben dejavnik, ki vpliva na priljubljenost in razširjenost teh tipov črpalk, kar velja tako za nizkotemperaturne kot za visokotemperaturne toplotne črpalke zrak voda. Cena toplotne črpalke zrak voda, ki je v povprečju nižja kot pri črpalkah, ki za svoje delovanje uporabljajo energijo, pridobljeno iz zemlje ali podtalnice, pa ni edini razlog, zaradi katerega se je smiselno odločiti za ta tip naprave. Čeprav je cena toplotne črpalke zrak voda ugodna, je njena učinkovitost zelo visoka, še posebej v našem podnebnem tipu. Črpalka tako nemoteno deluje tudi takrat, ko se temperatura zunanjega zraka spusti zelo nizko. Pomembna prednost tega tipa naprav je tudi hitra in enostavna vgradnja, ki ne zahteva pridobitve dovoljenja. Še posebej ugodna cena toplotne črpalke zrak voda vas čaka, če se obrnete na naše podjetje, kjer vam zagotavljamo tudi druge vrste naprav po zelo dostopnih cenah.