Šamotni dimniki
Dimniki

Cena šamota

Šamot – ugodna cena glede na uporabnost izdelkov

Cena šamotnih dimnikovVse več slovenskih domov je opremljenih s kamini. Nekateri se odločijo za kamine, ki jih sestavljata kaminski vložek in obzidava. Pri odločitvi za kaminski vložek je izjemnega pomena uporaba šamota, s katerim obzidamo kaminski vložek. Ob kurjenju kamina se šamotna opeka za kamin segreje in nato zadrži ter porazdeli toploto po obodu kamina. Toploto nato enakomerno oddaja v prostor, tudi takrat ko že zaključimo s procesom kurjenja. Šamot nam tako zagotavlja, da se bo toplota ohranjala čim dlje ter prijetno širila v prostor.
Šamot je mešanica glin in primesi, obdelana tako, da pridobi ognjevzdržne lastnosti. To lahko dosežemo na različne načine, npr. s postopkom vlečenja, pri čemer pridobimo klasičen pečarski in dimniški šamot, ki se uporablja pri izdelavi dimnikov (šamotni dimniki), ali pa s stiskanjem, kar nam daje industrijski šamot. Cena šamotnih izdelkov je glede na njihovo uporabnost resnično ugodna. Da je cena za šamot resnično ugodna, vas bo prepričal tudi cenik podjetja OGM-BI d.o.o. za pečarski šamot. Cena je odvisna od dimenzije šamotne plošče oz. opeke.
Ponudba podjetja OGM-BI vključuje različne šamotne izdelke: šamotni beton, šamotna malta, šamotna moka, šamotno lepilo, šamotna plošča ter šamotna opeka. Proizvodnja šamotnih izdelkov pa ni omejena samo na lastne izdelke. Podjetje že vrsto let sodeluje s podjetjem Průmyslovā Keramika, ki je eden najbolj kakovostnih proizvajalcev šamotnih izdelkov v Evropi.

 

Šamotni dimniki z okroglo šamotno tuljavo prinašajo številne prednosti

Šamotni dimniki so izdelani iz teh različnih elementov. Zunanje ogrodje predstavlja plašč iz lahkega betona, ki ščiti okroglo dimniško tuljavo iz kakovostnega, ognjevzdržnega šamota. Med njima pa se nahaja toplotna izolacija iz kamene volne. Toplotna izolacija zagotavlja, da ostanejo dimni plini topli, s tem pa se izboljša vlek v dimniku.
Šamotni dimniki so požarno varni, toplotno izolirani, neobčutljivi na vlago in enostavni za vgradnjo, zato predstavljajo odlično rešitev tako za novogradnje kot sanacijo. Ker so izdelani že kot celoten sistem dimnika, se posamezne elemente med sabo le sestavlja. Po končani postavitvi šamotnega dimnika se zgornji del dimniške konstrukcije obzida še z opeko, katero se polaga na posebno konzolno ploščo dimnika.

Šamotni dimniki podjetja OGM-BI so cenovno ugodnejši od primerljivih izdelkov, vendar zato nič manj kakovostni in varni. Naš šamot je visoke kakovosti, saj se zavedamo, da le kakovostna in pravilna izbira materialov zagotavlja varno in nemoteno delovanje dimnika ali kamina, posledično pa tudi daljšo življenjsko dobo. Prepričajte se sami, kako ugodna je lahko cena za šamot.