Male biološke čistilne naprave
Čistilne naprave

Biološke čistilne naprave očistijo odplake iz gospodinjstev

Biološke čistilne naprave bodo očistile odplake iz stanovanjskih in ostalih objektov kjer ni možnosti priključitve na javno kanalizacijo. Biološke čistilne naprave ne oddajajo neprijetnih vonjav, zelo enostavno jih je vgraditi, ne povzročajo hrupa in ne potrebujejo nobenega posebnega vzdrževanja. Najbolje pa je, da vam jih ponujamo po zelo konkurenčnih cenah, prav tako pa vam po zelo konkurenčni ceni lahko priskrbimo malo biološko čistilno napravo. Kakovost čiščenja je na zelo visoki stopnji in odpadno vodo lahko popolnoma brez skrbi vrnete nazaj v naravo, prav zato pa država ponuja subvencije za biološke čistilne naprave. S tem boste imeli povrnjen kar precejšen strošek za investicijo. Biološke čistilne naprave in male biološke čistilne naprave kakovostno očistijo odpadne vode gospodinjstev in ostalih objektov, da le ti ne škodijo okolju in naravi. Na voljo so kakovostne biološke čistilne naprave, ki za svoje delovanje ne potrebujejo električne energije in so načrtno zasnovane za objekte, ki so v uporabi le sezonsko ali so brez oskrbe z električno energijo. V to skupino najpogosteje spadajo npr. mobilne hišice, vikendi ali celo planinske koče, kjer so male biološke čistilne naprave idealne za uporabo. Minimalni stroški, ki jih boste namenili za vzdrževanje biološke čistilne naprave in visoka kakovost, vas bodo prepričali k nakupu, saj boste lahko brez skrbi vrnili vaše odpadne vode v naravo, k  nakupu pa bodo pripomogle tudi subvencije za biološke čistilne naprave.

Biološke čistilne naprave

Biološka čistilna naprava – akcija in vedno konkurenčne cene

Z nakupom biološke čistilne naprave v akciji, boste prispevali k ohranjanju narave saj je njeno delovanje podobno naravnemu procesu čiščenja in deluje tudi če več mesecev ne dobi hrane za mikroorganizme, katero prinese novi dotok odpadne vode. Za svoje delovanje biološka čistilna naprava v naši ponudbi ne potrebuje električne energije in deluje popolnoma brezšumno, njena montaža pa je hitra in cenovno ugodna. Tudi filtriranje male biološke čistilne naprave deluje tako, da prečiščeno vodo ki iz nje izstopi, brez slabe vesti spustimo v reko, potok – v okolje, saj kakovost vode ustreza vsem normativom in standardom katere mora imeti prečiščena voda. Čiščenje biološke čistilne naprave poteka popolnoma mehansko zato je njihovo delovanje do okolja prijazno in nemoteče. Stroški vzdrževanja biološke čistilne naprave in njenega delovanja so kljub odlično očiščeni vodi nizki in prijazni do denarnice, zato si jo lahko priskrbite še danes. Ker naše biološke čistilne naprave in male biološke čistilne naprave s svojo močjo čiščenja ustrezajo vsem potrebnim standardom katere predpisuje zakonodaja, lahko brez težav pridobite subvencije za biološke čistilne naprave, kar bo njihovo ceno še znižalo. Dejstvo je, da mora biti sistem za čiščenje odpadnih voda enostaven za vzdrževanje in preprost, stroški vzdrževanja biološke čistilne naprave pa morajo biti nizki, ker bo le tako njen nakup razumen in ekonomičen.

Subvencije za biološke čistilne naprave  – razpis tudi na občinski ravni

Ko se boste odločili za nakup male biološke čistilne naprave, se pri svoji občini bivanja pozanimajte ali je za tekoče leto razpisana pomoč za sofinanciranje oz. subvencija za biološke čistilne naprave. Višina zneska oz sredstev, katere lahko dobite povrnjene se razlikuje od občine do občine. Ker razpisana sredstva dodeljujejo po vrstnem redu prispelih vlog, pohitite in se prijavite na razpis. Višina povrnjenega zneska namenjenega subvencijam za biološke čistilne naprave se giblje od 30 do 60% nakupa. Če nimate greznice in ste se namenili kupiti malo biološko čistilno napravo je rok vgradnje do leta 2021. Poleg pomoči domače občine lahko zaprosite za kredit EKO sklada, kjer potrebujejo vašo celotno vlogo z vsemi dokazili o delovanju biološke čistilne naprave. Akcija, ki trenutno poteka v našem podjetju, bo še pripomogla k nižji ceni in ugodnejšemu nakupu. Biološka čistilna naprava mora delovati v skladu z Uredbo o emisiji snovi in toplote pri odvajanju odpadnih vod v vode in javno kanalizacijo oz. prosilec za subvencijo mora imeti soglasje občinskega komunalnega podjetja. Pri nakupu morate paziti, da je naprava opremljena s potrebnim certifikatom, kot ga imajo vse naše biološke čistilne naprave.

Male biološke čistilne naprave

Vrste in vzdrževanje biološke čistilne naprave v akciji

Za čiščenje voda so na voljo različne biološke čistilne naprave, ki zadostujejo potrebam dveh do tridesetih oseb. Zaradi vzporedne vezave lahko očistijo odplake tudi več kot šestdesetim osebam. V naši ponudbi imamo tudi čistilne naprave, ki lahko očistijo odpadne vode za petinsedemdeset do 150 ljudi, zaradi modularnega koncepta pa je mogoča vgradnja več bioloških čistilnih naprav vzporedno. Po potrebi je možno naprave sproti dokupiti in dograjevati. Biološke čistilne naprave v akciji, ki vam jih ponuja naše podjetje bodo dobro poskrbele in doprinesle k infrastrukturi za čiščenje odplak, katere boste očiščene vrnili v naravo in nanjo ne bodo škodljivo vplivale. S pomočjo bioloških procesov bodo odstranile fizične, kemične in biološke onesnaževalce in proizvajale okolju nestrupene tekočine. Zaradi tehnologije današnjega časa, je mogoče odplake malih bioloških čistilnih naprav ponovno uporabiti, zato vodo iz stranišč, kuhinj, umivalnikov kadi… lahko uporabite za zalivanje in ni potrebe, da bi jo zavrgli. Če se odločate za nakup biološke čistilne naprave nas kontaktirajte ali poiščite na spletu in z našo pomočjo in svetovanjem boste našli pravo rešitev za vaš dom.