Stebrna ograja
Gradnja

Betonski stebri za ograjo – že veste, katere boste izbrali?

Betonski stebri so konstrukcijski elementi, ki prenašajo težo pritiska od zgoraj na druge konstrukcijske elemente spodaj. Če malce bolj pomislimo, so jih uporabljali že v egipčanski arhitekturi, prav tako pa brez betonskega stebra ne bi bilo antične arhitekture. Grki so jih uporabljali tako v notranjih prostorih, kot tudi zunaj, sledili pa so jim tudi Rimljani. Danes se okrasni betonski stebri najpogosteje uporabljajo za izdelavo ograje, torej konstrukcije, ki istočasno opravlja več različnih funkcij. Ne le, da omejuje ozemlje in mu zagotavlja zaščito pred morebitnimi vsiljivci, temveč poskrbi tudi za estetski videz okolice objekta. Ograje morajo biti trajne, zanesljive in nenazadnje tudi lepe na pogled, kot okvir zanje pa lahko uporabimo čudovite betonske stebre, ki prinašajo številne prednosti. Le-ti predstavljajo najbolj zanesljivo podporo ograji, vendar pa moramo izbrati prave za posamezen primer. Dejstvo je, da je beton eden najbolj dostopnih in najpogosteje uporabljenih gradbenih materialov, zato je vgrajen v številne izdelke in strukture.

Betonske stebre je mogoče namestiti okrog vsake stanovanjske stavbe in jo tako jasno omejiti, primerni pa so tudi za javne ustanove in industrijske objekte – omejitev skratka ni. Če niste povsem prepričani o izbiri betonskih stebrov, naj vam predstavimo prednosti, ki jih je vsekakor potrebno izpostaviti. Betonski stebri so izredno odporni na vlago in različne vremenske razmere, vključno s sončno svetlobo. Temperaturne razlike ne ogrožajo njihove kakovosti, obenem pa so univerzalni, saj so primerni za čisto vsako pokrajino in vsak objekt. So trajni, odporni in trdni ter na voljo v različnih izvedbah, zato se najde prava izbira za še tako zahtevni okus. So tisti detajl, ki na preprost način poskrbi za prestižen videz objekta in so pika na i vsaki ograji. Pri izbiri okrasnih betonskih stebrov je zelo pomembno, da damo prednost kakovosti in izbiri materialov, ki poskrbijo za dolgoobstojen končni izdelek. Grški betonski stebri iz podjetja Šket so izdelani iz steklobetona ali mikroarmiranega betona, možna pa je tudi izdelava iz štokanega ali brušenega betona. Veliko možnosti pri izbiri materialov je na voljo tudi pri kvadratnih betonskih stebrih. Za vas izdelujemo 40 različnih grških podpornih stebrov, ki so lahko tudi samostoječi v primeru, da jih nameravate uporabiti kot dekoracijo. Izbiro prepuščamo vam.

Stebrna ograja

Nudimo vam širok asortiman betonskih izdelkov

Že v zgodovini so velike zgradbe okrepili z betonskimi stebri, kar nam pove ogromno o njihovi kakovosti in trdnosti, uporabljali pa so jih tudi za okras. Pomislimo na stari Egipt, kjer so že 2600 let pred našim štetjem egipčanski arhitekti v gradnjo vključevali kamnite stebre ter seveda na stare Grke in Rimljane, ki so z betonskimi stebri okrasili zunanjost objektov. Danes si arhitekture brez betonskih zidakov praktično več ne predstavljamo, česar se zavedamo tudi v podjetju Šket. Nudimo vam podporne in okrasne betonske stebre za ograje, izdelane iz visokokakovostnih materialov, ki bodo svoj čudoviti videz ohranjali še vrsto let. Prepričani smo, da je za dolgoobstojnost ključnega pomena izbira kakovostnih materialov, ki kljubujejo različnim vremenskih razmeram in drugim dejavnikom iz okolice. Izbirate lahko med različnimi dimenzijami betonskih stebrov za ograje, vrste betona pa si je mogoče ogledati na naši spletni strani. Naše stranke navdušujemo z inovacijami, zato boste v pestri ponudbi poleg betonskih stebrov za ograje našli tudi dekorativne panele, kipce, cvetlična korita, fontane, umivalnike in klopi, skratka vse za urejen videz okolice vašega doma. Smo družinsko podjetje, ki se z gradbeništvom ukvarja že 75let, zato našim kupcem resnično zagotavljamo vrhunsko kakovost. Ker izdelke izdelujemo po naročilu, nam čisto vsak izdelek predstavlja nov izziv in ni ga izdelka, ki se ga ne bi želeli lotiti. Pripravljeni smo storiti vse, da izpolnimo pričakovanja naših strank.

Betonski stebri

Iščete najlepše betonske stebre za izdelavo ograje?

Morda so običajni betonski stebri na pogled nekoliko dolgočasni ali celo neopazni, vendar ne, če izberemo okrasne ali podporne betonske stebre iz ponudbe podjetja Šket. Naše dolgoletne izkušnje in zadovoljne stranke so brez dvoma naši aduti. Betonske ograje bodo na vaš vrt oziroma v okolico doma prinesle pravo svežino in s tem še dodatno poudarile estetskost samega objekta. Uporabimo jih lahko kot okrasni element vsakega doma, saj bo ob njihovi prisotnosti vrt izgledal zares čudovito, prav tako pa bodo za vas opravljale varnostno funkcijo. Ker so na voljo v številnih različicah, boste zagotovo našli primerno za vaš okus in stil, v katerem je objekt zgrajen, zagotovo pa se bodo podale tudi k okolici vašega doma. Če je vaš cilj na pogled privlačna, unikatna in funkcionalna betonska ograja, ki bo odražala vašo osebnost  smo v podjetju Šket prava izbira za vas.