Gradbeni materiali Tlakovci

Betonske palisade

Betonske palisade vam omogoča lepši pogled na brežino

Betonske palisade so polni betonski stebrički, ki jih uporabljamo za utrjevanje brežin, ki naj ne bi presegale osemdeset centimetrov. S palisadami razmejujemo površine ali premoščamo višinske razlike. Betonske palisade pridejo prav tudi pri izdelavi peskovnikov. S palisadami imamo zelo fleksibilno možnost izvajanja horizontalnih in vertikalnih radijev. Obstajajo pravokotne in okrogle palisade, ki imajo podobno funkcijo. Poleg vrtnih palisad vam podjetje Cementni izdelki Jarc ponuja tudi celo vrsto drugih izdelkov iz betona, kot so denimo tlakovci za vrt, ki jih imenujejo tudi tlakovci Y zaradi svoje značilne oblike, ki je podobna črki Y.

Betonske palisade so vrhunski izdelki našega podjetja

Vrtne palisade, tlakovci in drugi naši betonski izdelki so izdelani v skladu z najvišjimi standardi na tem področju. Ob svojem delu si venomer prizadevamo zadovoljiti naše stranke z dobro ceno in vrhunsko kvaliteto. Naši kupci to cenijo in se k nam vedno znova vračajo ter kupujejo izdelke, kot so denimo betonske palisade. Naša tradicija sega že v daljne leto 1961. Za naše podjetje je značilno, da smo vedno sledili času in se prilagajali trgu z ustrezno kvaliteto, tehnologijo, vsesplošnim napredkom in seveda ceno. Naš tim svetovalcev vam je vedno na voljo, če potrebujete informacije ali dober nasvet. Če boste v prihodnosti potrebovali na primer tlakovce Y, vrtne palisade ali kaj drugega, bomo veseli, če se boste oglasili pri nas.

Vrtne palisade je potrebno položiti v skladu s stroko

Vrtne palisade in tlakovciZa polaganje tlakovcev in betonskih palisad smo napisali navodila, ki so v skladu s stroko. Tlakovci za vrt ali palisade so lahko še tako dobre in kvalitetno izdelane, a je vse zaman, če so položeni grdo oziroma nestrokovno, saj v tem primeru pride do estetskega popačenja ali pa celo do nefunkcionalnosti. Vrtnih palisad tako nikoli ne vgrajujemo v zemljo: kjer jih nameravamo vgraditi, je potrebno izkopati prostor za njihov temelj. Nato moramo dno nasuti z materialom, ki je odporen proti zmrzali. Zagotoviti moramo nivo podložnega betona, na katerega postavimo betonske palisade, ki jih vertikalno uravnamo. Ko so palisade nameščene oziroma zagozdene, njihovo spodnjo tretjino zabetoniramo ter jih kasneje zasujemo najprej z materialom odpornim proti zmrzali in potem še z zemljo.