načrt greznice
Greznice

Betonske greznice za zbiranje odpadnih voda

Podjetje Ekohit, s sedežem v Šentvidu pri Stični se že 25 let ukvarja z izdelavo in prodajo betonskih greznic, čistilnih naprav, zbiralnikov za vodo, bioloških aktivatorjev in vodomernih jaškov. Naša skupina strokovnjakov se zaveda, da je skrb za okolje v katerem živimo izjemno pomembno, zato se trudimo za celovite rešitve, ki ne posegajo v okolje in so ekološke. Strankam po želji izdelamo načrt greznice, poskrbimo za vsa dovoljenja in izdelamo kvalitetno betonsko greznico po izjemno ugodnih cenah. Betonske greznice so nujne tam, kjer priklop objekta na javno kanalizacijo ni možen, saj si tako zagotovimo odplakovanje snovi iz gospodinjstva, obenem pa s tem ne ogrožamo zdravja in okolja. V podjetju nudimo pestro izbiro različnih dimenzij betonskih greznic in načrtov, zato smo prepričani, da bo vsak našel tisto, ki mu bo ustrezala. Po izdelavi betonske greznice je možna kasnejša predelava greznice v malo čistilno napravo.

čistilna naprava ali greznica

Betonske greznice brez ali s prekati

Betonske greznice so ene od najstarejših greznic. Poznamo več različnih betonskih greznic: zbiralne betonske greznice brez prekatov, dvoprekatne in triprekatne z vtoki in iztoki. Vsaka betonska greznica ima svoje prednosti, najbolj prodajana pa je vsekakor triprekatna betonska greznica. Greznice sestavlja kompaktna posoda iz polipropilena razdeljena s pregradami v tri komore. V teh prekati se izvaja sedimentacija grobih delcev, v drugi ali tretji komori betonske greznice pa je nameščena cev za izpust, ki obdelano vodo odstrani iz greznice. Pomembno je, da se pred izvedbo betonske greznice dobro prepričate o tem, katere greznice je mogoče graditi, kakšne bodo dimenzije betonske greznice, pametno pa je prej narediti načrt betonske greznice. Proces izgradnje betonske greznice je zapleten proces, zato priporočamo, da nas kontaktirate, saj imajo naši strokovnjaki več letne izkušnje z izdelavo načrtov in betonskih greznic, zato smo prepričani, da boste z našim delom izjemno zadovoljni. V primeru podtalnice je potrebno betonirati stene betonske greznice do višine podtalnice. Poleg klasičnih betonskih greznic poznamo tudi sodobne PVC greznice. Obiščite naš spletni cenik in se prepričajte o kvalitetnih cenah, ki jih nudimo.

Betonske greznice – čiščenje vsaj 1x letno in predelava

Se tudi vi doma ali na vikendu soočate s smradom iz vaše betonske greznice? V kolikor je odgovor na vprašanje da, je čas, da vašo betonsko greznico spraznete. Betonske greznice so podzemni zbiralniki različnih snovi, ki se naberejo iz gospodinjstva in začnejo po določenem času zaudarjati. Poznamo več razlogov zakaj začnejo snovi v betonskih greznicah zaudarjati. Prvi razlog je, da je prvi prekat poln in snovi prehajajo v drugi prekat greznice, seveda velja to zgolj pri večprekatnih greznicah, medtem ko je drugi razlog lahko korozija krovne plošče. Tretji razlog za smrad iz betonske greznice je prenizko nastavljen oddušnik. Ne glede na razloge za smrad je pomembno, da greznico vsaj 1x letno sčistite. To določa zakon, a je obenem tudi za vas bolje, da je betonska greznica ščiščena in delujoča, saj bo smrad zgolj oddaljena preteklost. Ena izmed pomembnih lastnosti betonskih greznice je, da se lahko predelajo v čistilno napravo. Najbolj pomembna stvar pri predelavi betonske greznice v malo čistilno napravo je zagotavljanje vodotesnosti oz. neprepustnosti betonske greznice, kar naredite z ustreznim certifikatom. Ena izmed težav, na katero pogosto naletimo je velikost betonske greznice, saj nudi zelo malo prostora. V podjetju Ekohit se ukvarjamo s predelavo greznic v male čistilne naprave, s čimer je vgradnja v betonske greznice izjemno enostavna in hitra in okolju prijazna. Vaša družina vam bo izjemno hvaležna. Pred predelavo betonske greznice je nujno narediti dober načrt ter se prepričati o dimenzijah betonske greznice, saj so kasnejše posegi veliko težji. Nudimo ugodne cene predelave betonskih greznic v malo čistilno napravo, obenem pa boste ogromno privarčevali. Mi smo pravi naslov za predelavo betonskih greznic.

načrt greznice

Betonske greznice ali male čistilne naprave?

Veliko ljudi nas sprašuje ali je boljše vgraditi betonske greznice ali male čistilne naprave? Tako betonska greznica kot čistilne naprave imajo svoje prednosti, zato je odgovor na vprašanje zelo zapleten. Betonske greznice so 100% vodotesne in s tem skrbijo za varovanje okolja, obenem pa so visoko stabilne, njihova vgradnja pa je zelo enostavna. Betonsko greznico lahko postavimo na vašem vikendu ali hiši, ter nudimo več desetletno garancijo. Vse naše betonske greznice so izdelane iz kvalitetnih materialov z dolgo življenjsko dobo, tako da ste lahko ob nakupu popolnoma brez skrbi. Na drugi strani je mala čistilna naprava izjemno ugodna insveticija in ekološka rešitev za čiščenje odpadnih voda. Za svoje delovanje ne potrebuje strojnih komponent in elektrike, njeno delovanje pa je izjemno enostavno in možno brez nadzora. Pomembna prednost male čistilne naprave je velik prihranek pri denarju, saj je poceni že sama vgradnja, obenem pa je tudi poraba elektrike zelo majhna. V kolikor imate glede betonskih greznic in malih čistilnih naprav kakršnokoli vprašanje nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali pri izbiri in vam odgovorili na vaša vprašanja. Mi smo pravi naslov za vas, izdelamo načrte, pridobimo dovoljenja in izdelamo kvalitetno betonsko greznico.