Barve, olja in premazi

Beljenje stanovanja prepustite profesionalcem

Tako kot redno poskrbimo za osebne higieno, peremo svoja oblačila in čistimo stanovanjske ali poslovne prostore, je treba občasno tudi zidovom vdahniti novo življenje. Beljenje stanovanja oziroma sten je edini način, da iz prostorov odstranimo vse, kar se je tam nabiralo več let. Stanovanje, ki je na novo pobeljeno, zaživi povsem drugače in njegovi uporabniki z njim. Prav neverjetno je videti, kakšne so reakcije ljudi, ko je beljenje stanovanja opravljeno in ponovno stopijo v prostor. Zadovoljstvo je resnično nepredstavljivo, čeprav je takšno delo na prvi pogled morda malenkost. Kljub temu je treba vedeti, da je za kakovostno opravljeno delo najbolje poklicati strokovnjaka. Ta namreč najbolje ve, kakšne barve za beljenje stanovanja so najprimernejše in kako jih nanašati, da bo učinek čim boljši.

Beljenje stanovanja

Beljenje sten stanovanja brez napornega čiščenja

Profesionalni pleskarji pogosto slišimo ‘Pa saj lahko sam pobelim, zakaj bi klical nekoga drugega?’. Drži. A kako se zadeve lotiti? Navadno to pomeni, da ljudje kupijo barve za beljenje, ki morda niso najbolj ustrezne, količina je prevelika ali premajhna, beljenje stanovanja opravijo po najboljših močeh, nato pa še dolgo čistijo sami za sabo, saj niso strokovno zaščitili tal in pohištva, hkrati pa so z barvo popackali vse okoli sebe. Zakaj ne bi beljenja stanovanja raje prepustili strokovnjaku? Ta vam bo pomagal izbrati ustrezne barve, zaščitil vse površine, pobelil in pospravil za seboj. Ni to bistveno lepše in preprosteje?

Izbira barve za beljenje stanovanja

Tako kot vsa druge stvari tudi naše stanovanje občasno potrebuje lepotne popravke. Stene se sčasoma umažejo, spremenijo barvo in niso več takšne, kot bi morale biti. Morda pa smo se enostavno naveličali barve. Beljenje sten stanovanja je smiselno opravljati redno, a večina se zanj odloči na nekaj let. Glede na to, kakšen je vaš življenjski slog, vam v Slikopleskarstvu Čerin lahko svetujemo ustrezne barve za beljenje stanovanja. Pri izbiri je poleg odtenkov treba upoštevati tudi obremenjenost sten. Za starejši par, ki živi sam, posebna zaščita ni potrebna, medtem ko so stene kadilcev bistveno bolj obremenjene. Enako velja za družine z majhnimi otroki in domačimi živalmi. Tam so ‘nesreče’ mnogo pogostejše, zato je tudi beljenje stanovanja z ustreznimi barvami pomembnejše.