Alples kuhinje
Kuhinja

Alples kuhinje

Kuhinje podjetja Alples se lahko pohvalijo z izjemno vzdržljivostjo ter odličnim izgledom. Poleg tega pa navdušujejo tudi z obilico rešitvami, ki še prispevajo k boljšemu izkoristku prostora ter izjemni funkcionalnosti kuhinje. Seveda pa se moramo tudi pri naročilu Alples kuhinj poglobiti v njihovo funkcionalnost in razporeditev prostora v kuhinji.

Alples kuhinje

Za kakšne barve se je v kuhinji dobro odločiti?

Veliko ljudi se najprej vpraša, kakšne naj bodo barve v kuhinji. Če je kuhinja manjša, priporočamo svetlejše tone, v vsakem primeru pa jih lahko pri načrtovanju kuhinje kombiniramo različne materiale. Tako so dan danes izjemno popularne bele kuhinje v kombinaciji z lesom. Svetli toni ustvarjajo vtis, da je prostor večji ter tako ”diha”. Če imamo dovolj prostora se lahko odločimo tudi za nekoliko temnejše barve, ki jih lahko prav tako kombiniramo z različnimi materiali. Zelo priljubljen element, ki kuhinjo popestri, je kamnit pult, ki je zelo obstojen, saj je vzdržljiv in hkrati enostaven za vzdrževanje.

Pri načrtovanju Alples kuhinje ne smemo pozabiti na delovni trikotnik

Stvar, ki je pri načrtovanju Alples kuhinj zelo pomembna, je tako imenovan delovni trikotnik. Delovni trikotnik je sestavljen iz kuhalnega območja, pomivalnega korita ter hladilnika. Vse troje si mora slediti v logičnem sosoledju, pri tem pa moramo biti pozorni na to, da med posameznimi postajami ohranimo dovolj prostora, da bomo lahko med kuho odlagali kuhinjske pripomočke ter živila. Poleg tega si postaje ne smejo biti predaleč narazen, saj jih med kuho ves čas potrebujemo.

Poleg barvne kombinacije in delovnega trikotnika je seveda ena izmed ključnih oblika kuhinje Alples. Oblika kuhinje je največkrat odvisna od prostora, v katerega jo bomo postavili. Poznamo različne oblike kuhinj:

  • Linijska kuhinja
  • Kuhinja v obliki črke L
  • Kuhinja v obliki črke U
  • Kuhinja z otokom
  • Kuhinja nepravilnih oblik

Prostor v kuhinji mora biti smiselno in praktično razdeljen

Ob vsem tem pa moramo nujno upoštevati tudi praktično razdelitev prostora v kuhinji, saj mora biti le-ta praktična in prijazna za delo v kuhinji. Pomembno je, da poskrbimo tako za zadostno delovno površino, pa tudi za dovolj prostora za shranjevanje tako živil kot tudi posode in drugih kuhinjskih pripomočkov. Nikakor ne smemo pozabiti na kuhinjske aparate, ki navadno zavzamejo veliko prostora, hkrati pa jih navadno želimo imeti pri roki. Z elementi kuhinje Alples to ne bo problem. V kotne omarice, ki načelno veljajo za največjo izgubo prostora, lahko namestimo kotne izvlečne police, s pomočjo katerih ta prostor odlično izkoristimo. Če nam prostor dopušča lahko v kuhinji Alples namestimo otok, ki ponuja obilico delovne površine, poleg tega pa je notranjost kuhinjskega otoka izjemno prostorna ter tako ponuja veliko prostora za shranjevanje živil, posode ter kuhinjskih pripomočkov. Prostor lahko odlično izkoristimo tudi s pomočjo izvlečnih shramb. Gre za predale, ki jih lahko preprosto pripeljemo iz omare ter tako poskrbimo za obilico enostavno dostopnega prostora, kamor lahko pospravimo različna živila, ki so nam enostavno dostopna.

Prostor mora biti v kuhinji tudi dobro organiziran. V ta namen lahko uporabljamo različne organizatorje pribora, krožnikov ali začimb, ki bodo prostor naredili bolj organiziran ter preglednejši. Omeniti velja tudi, da kuhinja izgleda nekoliko večje, če so stvari po končani uporabi pospravljene za vrata elementov, zato moramo o tem, kam bomo stvari pospravili, razmisliti že pred naročilom kuhinje Alples.

Male kuhinje podjetja Alples so prav tako funkcionalne in vzdržljive

Navedene rešitve lahko uporabimo tudi v malih funkcionalnih kuhinjah. Vendar moramo pri načrtovanju kuhinje za garsonjero ali druge majhne funkcionalne kuhinje poskrbeti tudi za nekaj dodatnih stvari. Pri majhnih kuhinjah je zaželeno, da vse stvari po uporabi pospravimo za vrata elementov ter tako poskrbimo, da kuhinja izgleda nekoliko večje. Poleg praznih površin bodo malo funkcionalno kuhinjo optično povečale tudi svetlejše barve, zato je dobro, da so elementi svetli, svetle pa naj bodo tudi stene majhne kuhinje. Če nam v kuhinji kljub navedenim funkcionalnim rešitvam primanjkuje prostora si lahko pomagamo z manjšimi triki. Tako lahko delovno površino pridobimo z rezalno desko, ki jo postavimo preko pomivalnega korita in že smo pridobili nekaj delovne površine, ki jo lahko uporabimo za sekljanje zelenjave ali pripravo testa za odlično domačo pito. Če je kuhinja optično majhna, jo lahko povečamo tako, da namesto stenske obloge za štedilnik postavimo ogledalo, ki bo naredilo vtis, da se prostor razteza tudi za kuhinjo.

Male funkcionalne kuhinje

Vas zanima več o kuhinjah Alples? Oglejte si našo spletno stran ter najdite nove ideje za male kuhinje, ki smo jih pripravili za vas. Vabimo vas tudi, da se oglasite v našem salonu kuhinj Alples, kjer vam bomo pripravili izris kuhinje ter vam pomagali z nasveti, da bo vaša kuhinja prav zares takšna, kot ste si jo zmeraj želeli. V primeru dodatnih vprašanj o smo vam na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem odgovorili ter vam tako pomagali pri odločitvi o nakupu.