Oprema za dom in vrt

Vhodna vrata

Vhodna vrata povedo marsikaj o tistih, ki stanujejo v določeni hiši, in o vzdušju, ki vlada v vašem domu. Prav zato je pomembno, da vhodna vrata izberete premišljeno in v skladu s tem, kakšen vtis bi želeli, da naredijo na vaše goste in na mimoidoče.

Pestro ponudbo naših vhodnih vrat si lahko ogledate na http://www.mizarstvo-montaza.si/vhodna-vrata.

Moderna vhodna vrata
Trenutni trendi na področju vhodnih vrat zelo raznoliki

Zanimivo je, da sta trenutno najbolj popularna dva tipa vhodnih vrat, ki sta precej različna, mogoče bi bilo celo trditi, da si nekako nasprotujeta … Prvi tip so namreč rustikalna vhodna vrata, ki odražajo duh podeželskega okolja. Nekoliko starinska podoba tega tipa vrat, načeloma izdelanih iz lesa, ustvarja retro pridih, ki navdušuje vse privržence »dobrih starih časov«. Rustikalna vhodna vrata stavijo predvsem na skrbno izdelane oziroma izrezljane detajle, zaradi katerih so vsaka vrata zgodba zase. Drugi tip vrat, za katera je trenutno največ zanimanja, pa so izrazito moderna vhodna vrata različnih, pogosto tudi precej živih barv. Značilnost te vrste vrat so čiste, minimalistične linije, ki ustvarjajo vtis urbanega življenja.

Pomembna  predvsem usklajenost s celostno podobo stavbe

Ko izbirate oziroma naročate vhodna vrata, imejte ves čas v mislih celostno podobo okolice vašega doma in seveda zunanjo podobo vaše hiše, ki jo želite pričarati. Ni namreč toliko pomembno, za kakšen slog se odločite, ampak je precej bolj bistveno premišljeno kombiniranje. To pa seveda ne pomeni, da vhodna vrata ne smejo ustvariti kontrasta z okolico, vendar naj bo ta kontrast načrtovan in ustvarjen z določenim namenom. Poleg estetske dovršenosti vhodnih vrat pa se seveda ne pozabite prepričati, ali izbrana vrata tesnijo, kot bi morala, saj se boste v nasprotnem primeru soočali s hrupom in z nepotrebnimi energetskimi izgubami.